19 aprilie 2024
Concert extraordinar, la Târgoviște, în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”

Concert extraordinar, la Târgoviște, în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”

dsc_0906COMUNICAT DE PRESĂ

Târgoviștea a găzduit, în seara de 13 septembrie 2019, unul dintre concertele, care fac parte din cea de-a XXIV-a ediție a Festivalul Internațional ”George Enescu”, ce se desfășoară, în perioada 31 august – 22 septembrie 2019, în 11 orașe din țară. Ediția din acest an a festivalului totalizează 34 de prezențe în premieră în România, 25 de artiști, printre care Marion Cotillard, Kirill Petrenko, Mitsuko Uchida și nouă dintre cele mai bine cotate orchestre din lume.

La concertul extraordinar, organizat de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgoviște, au participat ca invitați speciali cunoscutul pianist englez Peter Donohoe, tenorul Andrei Lazăr și corul Accoustic. Concertul a fost susținut de Orchestra Simfonică „Muntenia” a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, dirijor Daniel Jinga.

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a declarat: Vă spun ”Bună seara!” tuturor! Mă bucur că ați reușit să ajungeți în această seară la ceea ce se anunță a fi un concert de excepție. Pentru că am reușit să aflu câte ceva din culise, de la organizatori, vă spun sigur că, timp de o oră și jumătate, vă veți bucura din suflet de un spectacol frumos, pe care îl veți asculta cu multă plăcere. Nu degeaba, tema festivalului este ”Lumea Armoniei”.

Nu am să vorbesc foarte mult pentru că e mai bine să dedicăm cât mai mult din această seară muzicii. Dar, trebuie să vă spun că anul acesta, aflat la cea de-a XXIV-a ediție, Festivalul Enescu are cea mai spectaculoasă extindere. Nu mai puțin de 2.500 de muzicieni străini și 1.000 de artiști români vor interpreta, până pe 22 septembrie, 35 de opere ale marelui compozitor George Enescu în 36 de concerte.

Dar, per ansamblu, Festivalul Enescu înseamnă, în anul 2019, mai mult de atât. Înseamnă 84 de concerte în capitală și încă 30 de concerte în alte 10 orașe din țară, dintre care unul este și municipiul Târgoviște.

Este o mare realizare și o mare onoare pentru noi că am putut fi parte din această capodoperă. Pentru că am putut aduce, la Târgoviște, o parte din creația și personalitatea artistică a lui George Enescu.

Din păcate, nu avem multe astfel de ocazii. Și, tocmai din acest motiv, cred că trebuie să ne bucurăm cât mai mult de momentele ce vor urma.

Consiliul Județean Dâmbovița va rămâne întotdeauna un partener fidel al acestui festival și sperăm ca, în fiecare an, să putem asculta, la Târgoviște, operă de calitate, așa cum avem prilejul și astăzi.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial