26 aprilie 2024
Concert de colinde, la Clubul Studenților din Târgoviște

Concert de colinde, la Clubul Studenților din Târgoviște

colindÎn apropierea marii sărbători a Nașterii Domnului, în prezența Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, la Clubul Studenţilor al Universităţii “Valahia” din Târgovişte, a avut loc Concertul de colinde, susținut de către corurile reunite ale Seminarului Teologic “Sf. Ioan Gurã de Aur” (dirijori: Pc. Pr. dr. Gheorghe Drăghici şi dl. Prof. drd. Florinel Cazan) şi al Facultãţii de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universitãţii “Valahia” (dirijor dl. Asist. univ. dr. Mihail Vlădăreanu).
Au participat elevi și studenți, profesorii de la cele două școli de teologie mai sus amintite, credincioși din Târgoviște și din împrejurimi, dar și reprezentanți ai Universității Valahia, ai conducerii Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, Părintele Vicar Eparhial și Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial.
În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre importanța colindelor în misiunea pastorală a Bisericii noastre strămoșești, fiindcă acestea transmit, pe înțelesul tuturor, învățătura de credință fundamentală despre Întruparea Fiului lui Dumnezeu și despre mântuirea neamului omenesc, constituindu-se în mijloace de împărtășire a bucuriei, speranței și luminii sărbătorii Nașterii Domnului în lumea noastră.
La final, Înaltpreasfinția Sa a prezentat Almanahul bisericesc al Arhiepiscopiei Târgoviștei pe anul 2018, calendarul bisericesc pe anul 2018, în variantele sale: foaie, agenda și de birou, precum și un CD cu colinde, interpretate de Corala Arhiepiscopiei Târgoviștei, toate apărute la Editura noastră eparhială.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTE

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial