2 mai 2024
Comuna Gura Foii are un an plin de proiecte

Comuna Gura Foii are un an plin de proiecte

Gura Foii are un an plin de proiecte, iar administrația locală face tot posibilul să atragă noi investitori.

Din proiectele începute, care se vor finaliza în anul 2024 enumerăm:

-reabilitarea grădiniţei Gura Foii, proiect realizat în proporţie de 80%

– reabilitarea grădiniţei din satul Bumbuia

-reabilitea şcoală Gura Foii prin eficientizare energetică

-modernizarea drum comunal 112 Gura Foii

-Bumbuia, finalizat în proporţie de 60% -amenajare parcări şi drumuri de acces în comuna Gura Foii, proiect realizat în proporţie de 90%.

S-a dat ordin de începere a lucrărilor pentru următoarele proiecte:

-reducerea consumului de energie electrică a iluminatului public, în valoare de 455.361 lei

-creşterea eficienţei energetice prin modernizarea sistemului de iluminat public, în comuna Gura Foii, în valoare de 661.361 lei

-reabilitare şi modernizare străzi în comuna Gura Foii, în valoare de 3.837.181 lei.

S-a obţinut finanţarea pentru următoarele proiecete: – proiect regional de dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dâmboviţa

-actualizare plan urbanistic general al cumunei Gura Foii

– alimentare cu gaze naturale în comuna Gura Foii Proiectul privind reabiliarea bibliotecii comunale este în stadiul de licitaţie publică, iar în stadiul de proiectare se află reabilitarea sălii de festivităţi din satul Făgetu şi reabilitarea şcolii din satul Catanele.

Prin PNRR există cereri depuse în vederea achiziţionării unui microbuz electric pentru elevi şi înfiinţarea unui parc fotovoltaic care să deservească comuna Gura Foii.

Tot prin PNRR s-a depus dosarul pentru doatarea cu mobilier , materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitare şi a unităţilor conexe din judeţul Dâmboviţa.

Proiectul care priveşte instalarea spaţiilor de reîncărcare cu putere normală, pentru vehicule electrice şi hibride , este în curs de finaţare.

Edilul localităţii, Radu Nicolae Georgescu, are de asemenea în vedere realizarea unor piste pentru biciclete şi achiziţionarea unei maşini electrice pentru primărie prin intermediul Administraţiei Fondului de Mediu şi înfiinţarea şi dotarea unui nou sediu al primăriei cu ajutorul Companiei Naţionale de Investiţii.

articol de Liviu Lazăr,

reporter special targovistenews.ro

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial