4 mai 2024

Comişani – Au venit să cumpere vin, dar au plecat cu aproape o mie de euro…

violb3Poliţia dâmboviţeană atrage atenţia cetăţenilor:

Atenţie la cine vă trece pragul locuinţei!

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţiei Comișani au fost sesizaţi cu privire la faptul că o femeie de 61 de ani, din localitate, a fost victima unei infracţiuni de furt, fiindu-i sustraşi 4.100 de lei.

Din primele cercetări, a reieşit că, pe parcursul aceleaşi zile, la domiciliul acesteia s-a prezentat o persoană necunoscută, care a invocat faptul că dorește să cumpere vin.

Fiind lăsată fără supraveghere, aceasta a pătruns în locuința părții vătămate și a sustras 4.100 de lei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt, efectuând cercetări în vederea identificării bănuitei și recuperării prejudiciului.

Recomandări ale poliţiei dâmboviţene pentru ca cetăţenii să nu devină victime ale unor asemenea fapte:

Nu primiţi în curte sau în locuinţă persoane necunoscute, care oferă diverse bunuri spre vânzare sau se angajează să cumpere ceva de la dumneavoastră! Aceştia vă pot înşela sau vor doar să vadă ce bunuri vă pot sustrage din gospodărie.

Dacă din diferite motive aţi primit în gospodărie persoane necunoscute, nu le daţi nici o posibilitate să afle unde păstraţi banii sau alte valori şi nu le lăsaţi fără supraveghere nici un moment.

Manifestaţi atenţie sporită la persoanele necunoscute care joacă anumite roluri pentru a vă aborda (persoane care livrează colete, angajaţi ai unor furnizori de servicii etc.), în consecinţă încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale acestora.

Nu ţineţi sume mari de bani sau bijuteri în casă, neasigurate şi nu lăsaţi impresia că deţineţi astfel de bunuri.

Instruiţi-vă copiii ca, atunci când sunt singuri acasă, să nu deschidă uşa de acces în locuinţă persoanelor străine care spun că sunt trimişi de părinţi pentru a le da diverse obiecte!

În cazul în care sunteţi victima ori martorul vreunei infracţiuni, apelaţi de îndată numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial