27 aprilie 2024
Comişani – Cămin cultural şi centru de zi pentru copii

Comişani – Cămin cultural şi centru de zi pentru copii

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, s-a aflat în mijlocul locuitorilor din localitatea Comişani, cu ocazia manifestărilor dedicate celei de a X-a ediţii a Zilelor Comunei.

Sărbătoarea localităţii a fost marcată prin inaugurarea a două obiective de investiţii aşteptate cu interes de localnici. Ambele au fost derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), măsura 322 “Modernizare drumuri comunale, reabilitare şi dotare cămin cultural şi înfiinţare şi dotare centru de zi pentru copii”.

Căminul cultural din satul Lazuri a fost reabilitat şi dotat cu echipamente moderne, astfel încât, activitatea culturală să se deruleze în cele mai bune condiţii, valoarea totală a investiţiei fiind de 420,525 mii lei.

În ceea ce priveşte înfiinţarea centrului de zi din comuna Comişani, investiţia a fost determinată de faptul că o parte considerabilă a locuitorilor din comună lucrează în alte localităţi decât cea de domiciliu, copii acestora având astfel posibilitatea să fie supravegheaţi. Clădirea dispune de dotări moderne, adaptate unui program de tip after-school. Valoarea investiţiei este de 1.101,957 mii lei.

În prezenţa unui număr mare de locuitori ai comunei, şeful administraţiei judeţene, alături de primarul comunei Comişani, Ion Bătrânu, a adresat un mesaj de apreciere vizavi de cele două obiective inaugurate în comuna Comişani: „ Am inaugurat la Lazuri un cămin cultural modern, precum şi un centru de studiu pentru copiii dumneavoastră. Este un prim pas pentru aducerea învăţământului din mediul rural acolo unde trebuie şi la standarde asemănătoare celor din oraşe (…)Faptul că se redeschide în condiţii moderne, civilizate un cămin cultural este un lucru care trebuie apreciat, care trebuie aplaudat. În foarte multe localităţi din judeţ, căminele culturale au fost abandonate sau au fost transformate în baruri ori discoteci. Iată că, la Comişani, graţie eforturilor primarului Ion Bătrânu şi graţie susţinerii Consiliului Local şi Consiliului Judeţean, avem ocazia să inaugurăm două obiective de investiţii foarte importante. Sprijinul Consiliului Judeţean pentru Comişani va fi în continuare consistent”.

Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, şi-a exprimat susţinerea şi pentru proiectele aflate în derulare în comuna Comişani:

„Avem un contract de asociere pe drumuri în continuarea a ceea ce se face pe Măsura 3.2.2. După ce se vor termina procedurile legale de soluţionare a contestaţiilor, vom da ordinul de începere a lucrărilor şi sperăm să rezolvăm problema, cel puţin în parte, în această toamnă. Ştiu de problema canalizării, este proiect aprobat, trebuie finanţat, dar n-au fost foarte mulţi bani în acest an. În anul următor, vom face toate demersurile necesare pentru ca şi acest proiect important să prindă viaţă. Sunt lucruri care înseamnă ceva mai bine pentru oameni şi noi vom fi alături de dumneavoastră”.

Sărbătoarea de la Comişani a fost întregită de un spectacol folcloric oferit şi în acest an de Consiliul Local al primăriei Comişani.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial