26 aprilie 2024
CNM Curtea Domnească, la Gaudeamus – “O istorie a tiparului”

CNM Curtea Domnească, la Gaudeamus – “O istorie a tiparului”

În perioada 21 – 25 noiembrie 2012, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, se desfăşoară cea de-a XIX -a ediţie a TÂRGULUI INTERNAŢIONAL GAUDEAMUS-CARTE DE ÎNVĂŢĂTURĂ.

Pe lângă impresionanta panoramă a noutăţilor editoriale ale anului, oferită de cele circa 370 de edituri din România şi din străinătate participante la Târg, “Gaudeamus” aduce la Bucureşti actualitatea pieţei de carte internaţionale prin prezenţa a 14 agenţi literari şi specialişti în drepturi de autor şi de traducere din 7 ţări europene şi din SUA.

Cu statut de invitat, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” din Târgovişte va fi prezent și anul acesta, cu expoziția “O istorie a tiparului”.

Aceasta prezintă o ilustrare a activităţii tipografice din Târgovişte (începutul secolului al XVI-lea), dar şi din centrele apărute mai târziu în Moldova şi Transilvania. În plus, vizitatorii vor putea să admire reconstituirea unui atelier tipografic din secolul al XVIII-lea.

Evenimentul este organizat de Radio România în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti și se anunţă a fi şi în acest an un adevărat festival cosmopolit al cărţii.

Biroul Relaţii Publice al C.N.M. „Curtea Domnească” Târgovişte

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial