27 aprilie 2024
Cine răspunde pentru moartea copilului înecat? Lacul fostei balastiere, neîmprejumuit şi nepăzit

Cine răspunde pentru moartea copilului înecat? Lacul fostei balastiere, neîmprejumuit şi nepăzit

ineca4A vrut să se răcorească în apa unui lac, dar a sfârșit înecat.

Este vorba despre un băiat de 14 ani din Poiana, care a mers la scăldat cu un prieten, deși nu știau să înoate, după cum spun rudele.

ineca6Căldura l-ar fi împins pe băiatul de 14 ani să meargă cu un prieten de 15 ani la scăldat. Ar fi vrut să se răcorească în lacul format la marginea comunei, însă totul a luat o turnură tragică.

Rudele susțin că nu știau ce intenții au adolescenții când au plecat de acasă.

ineca5Imediat după ce a fost dată alarmă, zona a fost împânzită de echipaje de prim ajutor și pompieri. Băiatul de 15 ani se afla în stare de șoc la sosirea salvatorilor și a primit îngrijiri medicale la fața locului. Celălalt adolescent a fost căutat timp de patru ore.

ineca2Marius Buga, Pro TV – Localnicii povestesc că în ultimele zile aici a plouat foarte mult, iar nivelul apei este crescut. La fața locului au sosit mai multe echipaje de la pompieri, iar adolescentul a fost căutat în adâncuri.

ineca3Maior Marius Canciu, locţiitor comandant Detaşamentul de pompieri Titu: „Este o acumulare de apă și a fost săpat. Sunt zone cu 10-15 metri, am înțeles de la localnici. Pericolul este mare și pentru salvatori”.

Webp.net-resizeimage (1)În cele din urmă, scafandrii au găsit în apă trupul neînsuflețit al băiatului de 14 ani. În acest caz se fac acum cercetări pentru ucidere din culpă. Anchetatorii urmează să afle și cine este proprietarul terenului respectiv pentru a-l audia.

Sursa: Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial