4 mai 2024

Cinci persoane au ajuns la spital după ce maşinile în care se aflau s-au izbit violent

acctInspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vă informează:

Viteza neadaptată la condiţiile de drum și neacordarea priorității de trecere, cauze generatoare de accidente rutiere!

Ieri, 03 ianuarie, pe raza localităților Mircea Vodă și Brezoaele s-au înregistrat două accidente de circulație, soldate cu vătămarea corporală ușoară a cinci persoane.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că unul dintre evenimentele rutiere s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, iar celălalt ca urmare a neacordării priorității de trecere vehiculelor.

În ambele situații, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţia rutieră recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să-și respecte partenerii din traficşi să circule cu viteză redusă, adaptată permanent la condiţiile meteo şi de drum.

Nu uitaţi! Cu cât viteza de deplasare este mai mare, probabilitatea producerii unui accident rutier creşte! Viteza induce stres conducătorului auto, îl determină să recepteze un volum mai mare de informaţii într-un timp mai scurt, reducându-i astfel vigilenţa.

Aşadar, respectaţi normele rutiere şi vă veţi bucura de deplasări în siguranţă!

Acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere

Ieri, 03 ianuarie, poliţiştii rutieri din Dâmbovița, sprijiniți de efective de ordine publică, au acționat pe raza județului pentru identificarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație, precum și pentru prevenirea accidentelor rutiere.

În cadrul activităților, poliţiştii au aplicat 301 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 77.320 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 75 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 56 pentru neportul centurii de siguranţă și 28 pentru defecțiunile tehnice constatate la autovehicule, restul fiind pentru încălcarea altor norme rutiere.

Atenția polițiștilor s-a îndreptat și către abaterile celorlalte categorii de participanți la trafic, fiind amendați 60 de căruțași, bicicliști și pietoni.

De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare și două seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial