25 aprilie 2024
Cheile Zănoagei – Un turist rănit a avut nevoie de intervenția salvatorilor montani

Cheile Zănoagei – Un turist rănit a avut nevoie de intervenția salvatorilor montani

”In urma unui apel primit din partea dispeceratului integrat 112, echipa Salvamont Salvaspeo Dambovita a fost solicitata sa intervina la o persoana rănită pe munte.

Din informatiile primite, persoana accidentata, se afla in Cheile Zanoagei si prezenta un traumatism la nivelul membrului inferior, fiind in imposibilitate de a continua traseul.

O echipa formata din 5 salvatori montani de la baza Pestera a plecat spre locul mai sus indicat, iar in sprijinul acestor s-a alaturat un salvator montan de la baza Zanoaga.

Ajunsi la victima, aceasta prezenta dureri in zona maleolara externa si interna, decizia medicului echipei fiind de imobilizare a articulatiei afectate cat si a celei superioare cu ajutorul atelelor vacuum si transportul cu ajutorul targii UT 2000 catre lacul Scropoasa.

Datorita efectelor vremii din ultima perioada, traseul fiind afectat de viituri, transportul victimei a fost unul dificil si s-a intins pe o perioada de aproximativ 2 ore.Specificam faptul ca apartinatorii au dorit transportul victimei cu masina personala, refuzand transportul cu ambulanta.”

sursa – Salvamont Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial