26 aprilie 2024
Cezar Frăţilă, lovitură sub centură primarului Gabriel Boriga!

Cezar Frăţilă, lovitură sub centură primarului Gabriel Boriga!

Targovistea poate intra in Cartea Recordurilor ca orasul cu cele mai multe investitii in retail pe metru patrat si distrugerea capacitatilor de productie pentru a face loc acestora. In mandatul meu trecut de consilier (2004-2008), in Consiliul Local Targoviste a fost o dezbatere aprinsa intre consilieri privind amplasarea unui hipermarket care vindea materiale de constructii in centrul orasului. La acel moment mai existau pe terenul unde fusesera inainte hale ale UPET Targoviste inca trei hipermarketuri. Am ridicat atunci problema amplasarii noului hipermarket si primarului de atunci si partidului din care faceam parte. Peste tot in Romania, Praktiker avea magazine amplasate la marginea orasului si nu in centrul civic sau istoric. Pe langa presiunea partidului si a primarului, atunci mi s-a reprosat ca dau cu piciorul capitalului strain privat in orasul nostru si ca ma opun crearii de locuri de munca. Ne fusese prezentat un asa zis studiu de impact al acestei investitii in municipiu (cresterea locurilor de munca, impozite, taxe), care, imprimat pe hartie lucioasa, scris color, arata bine. Insa, dupa finalizarea acestui proiect am vazut cu totii firme din Targoviste cum dau faliment, oameni care raman fara servici, drumuri distruse de traficul de camioane grele si multe altele…. De atunci m-am mai maturizat, si politic si administrativ, si am invatat sa nu mai raspund comenzilor politice de partid in ceea ce priveste binele acestui oras. Astazi ma uit cu durere in urma la toate acestea si ma gandesc de ce toate administratiile locale din ultimii 22 de ani nu au fost interesate de atragerea de investitori care sa dezvolte capacitati de productie noi in oras si langa oras.

In sedinta de vineri, 13 aprilie 2012, a Consiliului Local Targoviste, pe ordinea de zi intalnim un proiect de hotarare la prima vedere normal, care ne da senzatia de dezvoltare durabila a orasului: Autorizare P.U.Z, initiat de ALPHA PROPERTY DEVELOPMENT SRL BUCURESTI in B-dul UNIRII nr. 6-8 din Targoviste. Dupa o mica cercetare pe GOOGLE, constatam ca aceasta societate este de fapt o interfata pentru KAUFLAND. Proiectul a trecut. DA, consilierii locali au aprobat, tacit, constructia unui nou magazin KAUFLAND intr-unul dintre cele mai populate cartiere ale orasului, micro VI. Din cate am aflat, este vorba de un magazin putin mai mic decat cel amplasat in centru.

Din punctul meu de vedere nu este corect asa ceva. In primul rand, traficul din zona este mereu intens, la orele de varf producandu-se adesea ambuteiaje. Dupa deschiderea noului magazin traficul se va intensifica, si blocajele vor fi mai dese. De asemenea, in zona bulevardului UNIRII sunt amenajate numeroase magazine ale unor localnici, magazine care se vor afla in pericolul de a ramane fara clienti. Vom asista in scurt timp la inchiderea multor societati targovistene care dau de munca celor din oras. Distrugem o retea care functioneaza de 22 de ani.

Aceasta este parerea mea personala, dar……va invit la ceva ce Consiliul Local actual ar fi trebuit sa faca, dar nu a facut-o pentru proprii cetateni,Vreau sa fiu bine inteles, nu am nimic impotriva acestui retailer, atata timp cat dezvoltarea sa nu afecteaza orasul nostru. De ce nu le oferim posibilitatea de constructie la marginea orasului? De ce nu merg in zona de nord a orasului ca sa poata beneficia de serviciile acestui magazin si locuitorii din Aninoasa? De ce nu ii convingem sa investeasca in zona Priseaca, zona abandonata din punc de vedere economic? Sau in zona Mechel, ca sa poata beneficia si comunele dinspre Gaesti. DE CE TREBUIE SA AMPLASAM IAR UN HIPERMARKET IN INIMA ORASULUI, SA LASAM PROPRII CETATENI FARA LOCURI DE MUNCA SI SA II FALIMENTAM PE MICII COMERCIANTI?

VA INVIT LA O DEZBATERE PUBLICA PE BLOGUL MEU, PE FACEBOOK SI, IN FUNCTIE DE PARERILE EXPRIMATE, PUTEM STI CE ESTE MAI BINE PENTRU TARGOVISTE.

P.S. De ce toate guvernele si administratiile publice locale, in ultimii 22 de ani au incurajat doar consumul si nu au stimulat productia in Romania, in Targoviste? De ce nu putem avea o politica sociala puternica in slujba cetateanului? De ce in 22 de ani am incurajat numai politici de dreapta impotriva propriilor nostrii cetateni?

( toate drepturile acestui articol, Cezar Fratila si UNPR Targoviste )

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial