28 martie 2024

Ce telefon a primit un tânăr din Târgovişte! A anunţat imediat poliţia

www.mariusbuga.ro_images_112Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa informează cetăţenii:

Atenţie la metodele de înşelăciune prin telefon, cunoscute sub denumirea de „Accidentul”!

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgoviște desfăşoară activităţi specifice pentru identificarea unei persoane bănuite de tentativă de înşelăciune prin metoda Accidentul.

Poliţiştii au fost sesizaţi de un târgoviștean de 31 de ani cu privire la faptul că a fost contactat telefonic de o persoană necunoscută care i-ar fi solicitat o sumă de bani ca urmare lui într-un accident de circulație.

Având în vedere că bărbatul nu fusese implicat în niciun eveniment rutier, acesta a sesizat deîndată poliția.

Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, poliţiştii dâmboviţeni recomandă cetăţenilor:

Manifestaţi prudenţă în cazul în care sunteţi contactaţi telefonic şi nu daţi curs solicitării de a trimite bani persoanelor necunoscute, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoţională.

Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier ; cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau apelaţi chiar persoana respectivă pe numărul cunoscut de dumneavoastră. În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile.

Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi totuşi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin, nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi de reprezentanţii poliţiei.

Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmarească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.

Nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon, dacă apelul provine de la un număr ascuns sau pe care dumneavostră nu îl cunoaşteţi.

Nu trimiteţi copii de pe cartea de identitate sau de pe cardul de credit prin email sau fax persoanelor necunoscute.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial