20 aprilie 2024

Ce surprize uriaşe au avut poliţiştii după ce au tras aceşti şoferi pe dreapta!

rutiInfracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, reținute în sarcina unor bărbați

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta nu posedă permis de conducere.

Alți doi bărbați sunt cercetați după ce au fost surprinși în timp ce conduceau vehicule având suspendat dreptul de a conduce.

De asemenea, polițiștii au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat din județul Argeș care a prezentat în fals un contract de vânzare a unui vehicul pentru a-i fi restituit certificatul de înmatriculare.

rutAcțiune a polițiștilor de la Serviciul Rutier

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care rulează cu viteză excesivă și pentru verificarea legalității transportului de marfă și persoane.

În atenția polițiștilor a fost și starea tehnică a autovehiculelor.

În cadrul acțiunii, polițiștii au controlat 117 vehicule, au legitimat 128 de persoane și au constatat 5 infracțiuni la regimul rutier.

Pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 90 de amenzi, în cuantum total de 25.550 de lei, dintre care 28 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 16 pentru defecțiuni tehnice și 16 pentru neutilizarea centurii de siguranță.

De asemenea, au fost reținute 6 permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.

www.mariusbuga.ro_images_scuterNu uitați! Pentru a conduce pe drumurile publice un moped este necesar ca acesta să fie înregistrat în circulaţie și să se deţină permis de conducere categoria AM

Polițiștii de la rutieră au depistat trei persoane în timp ce conduceau mopede fără a poseda permis de conducere.

Pe numele lor, polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere “.

Poliţiştii recomandă conducătorilor de mopede să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi să poarte întotdeauna casca de protecţie.

De asemenea, este recomandat ca pe durata deplasărilor să se concentreze în permanenţă asupra traficului şi să nu conducă sub influenţa alcoolului.

Este indicat să adapteze în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic, să semnalizeze orice schimbare a direcţiei de mers şi să se asigure temeinic înainte de a începe orice manevră.

Totodată, se recomandă să fie previzibili şi să nu facă slalom printre autovehicule şi să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculele care circulă în faţa lor.

biciclist3_000001Cercetat pentru furtul unor biciclete

Polițiștii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Petrești au documentat activitatea infracțională a unui bărbat de 33 de ani, din localitate, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În sarcina acestuia s-a reținut că în ziua de 11 iunie a.c., acesta ar fi sustras două biciclete lăsate nesupravegheate pe terenul sportiv din satul Greci.

Bunurile sustrase au fost recuperate și restituite părților vătămate.

Polițiștii le recomandă cetățenilor să adopte un comportament preventiv și să nu-și lase nesupravegheate bicicletele, nici măcar pentru câteva minute.

Protejați-vă bunurile și nu veți deveni victima unui furt!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial