19 aprilie 2024
Ce surprize au pregătit edilii din Târgovişte pentru Zilele Cetăţii!

Ce surprize au pregătit edilii din Târgovişte pentru Zilele Cetăţii!

zile„Ca în fiecare an, în perioada 8-11 septembrie, la Târgovişte, se organizează Zilele Cetăţii, 620 de ani de atestare documentară a Târgoviştei. În acest an avem deci un eveniment cu totul special. Programul Zilelor Cetăţii Târgovişte debutează joi, 8 septembrie.

Avem câteva repere din ceea ce înseamnă Zilele Cetăţii Târgovişte 2016, pe 8 septembrie avem o slujbă religioasă la Mitropolia Târgovişte, avem procesiunea pe traseul Mitropolie – Bulevardul Mircea cel Bătrân – Calea Domnească – Curtea Domnească, iar la Curtea Domnească avem şedinţa festivă a Consiliului Local Municipal Târgovişte. Joi după amiază avem deschiderea zonei Cartierul Copiilor, parada Zilelor Cetăţii pe traseul Gara Târgovişte – Bulevardul Carol I – Bulevardul Mircea cel Bătrân – Calea Domnească – Curtea Domnească, iar seara avem un spectacol folcloric în Parcul Mitropoliei.

Acestea ar fi reperele primei zile. Vineri, 9 septembrie, debutează şi Cupa Chindia la tenis de câmp. Este un interes foarte mare pentru acest eveniment, Parcul Chindia şi Complexul Turistic de Nataţie reprezintă locaţiile în care se vor derula meciurile de la Cupa Chindia la tenis de câmp.

Sărbătorim şi cuplurile care au 50 de ani de căsnicie, avem şi Anuala de arhitectură – însufleţind idei 2016 în faţa Centrului Judeţean de Cultură, seara avem concert Apassionatto şi primul mare concert al Zilelor Cetăţii, urcă pe scenă Delia, Zdob şi Zdub, DJ Project, Chrom Dioxid.

Sâmbătă continuă activităţile la tenis de câmp, turneul de fotbal-tenis. Dar cel mai important eveniment al zilei este spectacolul extraordinar «Târgovişte 620», în Parcul Chindia. Duminică avem tenis de câmp, fotbal, activităţi medievale, activităţi în Cartierul Copiilor, iar după amiază avem meciul dintre Consiliul Local Municipal Târgovişte şi fostele glorii ale Târgoviştei, la Complexul Turistic de Nataţie. Seara avem spectacol in memoriam Laura Stoica – 10 ani spre Rai, la care participă Orchestra Simfonică Muntenia, Monica Anghel, Sanda Ladoşi, Nico, Silvia Dumitrescu, Vlad Miriţă, Gabriel Cotabiţă, Claudia Pavel şi alţii.

De asemenea, pe parcursul Zilelor Cetăţii intrarea la Complexul Turistic de Nataţie va fi liberă. Eu cred că este un program pentru toate gusturile şi pentru toate vârstele şi am convingerea că municipiul Târgovişte va fi foarte animat timp de patru zile, iar spectacolele vor fi apreciate de târgovişteni şi nu numai.

Noi vom participa activ la toate evenimentele, dar la turneul de tenis, împreună cu domnul administrator public urmează să participăm în echipe diferite de data aceasta, eu fac echipă cu directorul Spitalului Judeţean – Claudiu Dumitrescu.

Spectacolul «Târgovişte 620» este o surpriză, este diferit faţă de evenimentele pe care noi le organizam de regulă pentru Zilele Cetăţii, este un eveniment realizat în principal de Teatrul Municipal, regizat de cei de acolo, şi va avea loc în Parcul Chindia, în zona ruinelor. Avem de asemenea şi cinema în aer liber la Complexul Turistic de Nataţie”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial