3 mai 2024

Ce spun martorii despre ultimele clipe din viaţa tânărului care a murit electrocutat pe canalul de la Cazaci

cazac3Tragedie, luni, în jurul prânzului în localitatea Cazaci, din comuna Nucet! Un tânăr de 26 de ani a murit electrocutat în timp ce se afla la pescuit.

Se pare că ar fi făcut greşeala să înalţe lanseta într-o zonă unde se afla stâlpi de medie tensiune şi a atins firele de electricitate.

cazac8Curentul l-a secerat pe bietul pescar, iar cei din preajma lui au sunat imediat după ajutor la 112. Din nefericire, salvatorii nu au mai putut face altceva decât să constate decesul.

cazac7Tânărul era de fel din localitatea Ghirdoveni, aflată la aproape 30 de kilometri de locul unde a avut loc tragedia. Era pentru prima dată când venea la pescuit pe canalul de la Cazaci.

cazac9Aurică Vlad-martor: “A vrut să treacă dintr-un punct în alt punct şi a atins cu vârful bățului de înaltă tensiune. Corpul lui a devenit o rezistenţă. Păcat de el, tânăr, 26 de ani.”

cazac6Marius Ilie-martor: “A trecut cu băţul pe sub firele de înaltă tensiune, fiind băţul mai lung, a făcut scurtcircuit.”

cazac1Când l-au văzut prăbuşindu-se, ceilalţi pescari au încercat să îl ajute.

Martorii au sunat la numărul de urgenţă, 112, şi au cerut sprijinul medicilor. Un echipaj de la ambulanţă a făcut tot posibilul să-l readucă la viaţă pe tânăr, însă manevrele de resuscitare s-au dovedit a fi zadarnice.

cazac2Pescar: “Mai era un om acolo, mai în vârstă, a sunat la salvare. Noi am insistat să îi facem ceva, au spus de la salvare să îl lăsăm aşa, probabil, o fi zis că se mai întâmplă şi altceva…”

cazacTrupul fără viaţă a fost dus la Serviciul de Medicină Legală, la Târgovişte, pentru autopsie. Conform procedurii, poliţia a deschis o anchetă, deşi împrejurările morţii pescarului sunt clare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial