29 martie 2024

Ce a pățit un bărbat din Mănești după ce a fost momit cu un loz în plic!

hoticInspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa atrage atenţia cetăţenilor, îndeosebi persoanelor vârstnice:

 

Atenţie la înşelăciuni!

 

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi de un bărbat, de 69 de ani, din Măneşti, că a fost victima unei înşelăciuni, ocazie cu care i-au fost sustraşi 1100 lei.

 

Din primele cercetări, a reieşit că, pe parcursul aceleaşi zile, a fost abordat de două persoane necunoscute, care i-au solicitat să deschidă împreună două lozuri  în plic. În urma deschiderii plicurilor, s-a constatat că unul dintre acestea conţinea drept premiu un autoturism.

 

Partea  vătămată a fost convinsă de cei doi ca în schimbul lozului câştigător să le înmâneze 1100 de lei, bani pe care i-a pus într-o sacoşă.

 

Ulterior, bărbatul a primit o altă sacoşă goală.

 

În prezent, poliţiştii desfăşoară activităţi de identificare a principalilor bănuiţi de comiterea înşelăciunii şi recuperare a prejudiciului.

Recomandări ale poliţiei dâmboviţene pentru ca cetăţenii să nu devină victime ale unor asemenea fapte:

 

  • Nu intraţi în discuţii cu persoane necunoscute, indiferent de pretextul pentru care vă abordează pe stradă !

 

  • Nu vă lăsaţi încântaţi de obţinerea cu uşurinţă a unor foloase!

 

  • Nu luați în considerare eventualele mesaje în care sunteți desemnat câștigator, fără temei, al vreunui concurs/ sondaj organizat de o firmă de renume!

 

  • Anunţaţi imediat poliţia în cazul în care sunteţi anunţaţi că o rudă aflată în străinătate a suferit sau provocat un accident, fapt pentru care trebuie să depuneţi o sumă de bani;

 

  • Nu furnizați date personale prin niciun mijloc de comunicare unor persoane care, pentru a vă câștiga încrederea, vă oferă unele informații cu scopul de a vă induce în eroare!

 

  • Nu acceptați în niciun caz să trimiteți persoanelor necunoscute bani în avans pentru aducerea unui autoturism sau a altui bun la care ați fost anunțat câștigător!

 

  • Nu furnizați date confidențiale prin telefon dacă apelul provine de la un număr necunoscut; niciodată o societate nu vă va solicita date în acest mod!

 

  • Sunați operatorul de telefonie mobilă, dacă primiți mesaje sau apeluri pe telefoanele mobile, pentru a le confirma dacă este în derulare vreun concurs sau vreo campanie de premiere a abonaților!

 

  • Nu expediați sume de bani prin mandate online, nu depuneți bani în contul unor persoane necunoscute;

 

  • Nu comunicați codul de reîncărcare al unor cartele telefonice unor persoane necunoscute care vă solicită acest lucru!

 

  • Nu permiteți accesul în locuință a unor  persoane necunoscute care se recomandă ca fiind reprezentanții unor societăți comerciale și  vă oferă, spre vânzare, bunuri la prețuri derizorii și cadouri;

 

  • Nu permiteți accesul în locuință a unor persoane care vă abordează pe stradă, folosind prenume comune de persoane, pentru a vă creea impresia că vă cunoaște; mai mult, vă oferă informații cu privire la familia și rudele dumneavoastră, stabilite în străinătate, care vă trimit colete pentru care trebuie să achitați o sumă de bani;
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial