4 mai 2024

Ce misiune au primit poliţiştii dâmboviţeni de sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil

jaft4Sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, în siguranţă

În perioada 07-08 noiembrie a.c., în contextul manifestărilor religioase şi cultural-artistice dedicate sărbătorii „ Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil”, poliţiştii dâmboviţeni vor fi prezenţi în stradă şi vor desfăşura activităţi specifice, necesare asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Efectivele de poliţie vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, în special a actelor de tulburare a liniştii civice şi a celor de cerşetorie sau vagabondaj.

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice, împreună cu reprezentanţii Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, vor controla unităţile de alimentaţie publică şi cele unde sunt organizate activităţi de divertisment.

Poliţiştii din cadrul structurilor de investigaţii criminale vor intensifica activităţile de prevenire şi combatere a infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor din buzunare şi poşete.

Poliţia rutieră va lua măsuri atât pentru asigurarea unui trafic rutier fluent şi evitarea unor blocaje cât şi pentru depistarea tuturor participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulaţie, îndeosebi a conducătorilor auto care rulează cu viteză excesivă.

Pentru reducerea gradului de implicare în evenimente negative, poliţiştii le recomandă cetăţenilor:

Adoptaţi un comportament preventiv, pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare! Manifestaţi atenţie sporită asupra banilor sau a altor obiecte personale!

Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei!

Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile locuinței!

În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră!

Dacă sunteţi victima unei infracţiuni, dacă aţi asistat sau aveţi cunoştinţă despre săvârşirea unei fapte antisociale adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie.

Respectați regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial