„Partidul Naţional Liberal doreşte eliminarea ajutoarelor sociale pentru persoanele care refuză un loc de muncă. Şi din dubla calitate pe care o am, preşedinte al PNL Dâmboviţa şi primar al oraşului Răcari, vă spun că o mai mare stricteţe în ceea ce priveşte acceptarea unui loc de muncă este benefică.
Aş putea spune că la Răcari nu avem situaţii de refuzare a activităţii de muncă în folosul comunităţii, mă refer la categoriile apte pentru aşa ceva, dar sunt totuşi o serie de aspecte blânde în lege şi anume dacă obţine o negaţie de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţelor de Muncă dosarul merge înainte.
De asemenea, nu cred că ar fi lipsit de interes şi anumite cursuri de reconversie profesională prin care anumite categorii care beneficiază de ajutorul minim garantat să poată să-şi găsească un loc de muncă.
La un moment dat am fost confruntat cu un asemenea aspect, o societate, o asociaţie a vrut să implementeze un program în oraşul Răcari pentru o reconversie, în primă instanţă a fost un pic temător că nu au spaţii suficiente pentru cursanţi, se adresa şomerilor şi beneficiarilor de venit minim garantat, dar în final nu au fost nici măcar zece solicitări, deşi la finalul cursurilor primeau un atestat de muncitor în curăţenie, deratizare, dezinsecţie, o masă pe zi şi dacă nu mă înşel mai primeau şi o sumă de bani lunar şi la final beneficiau şi de o intermediere cu diverse societăţi comerciale ca să poată să găsească mai uşor un loc de muncă.
Nu a fost o mare înghesuială şi cred că şi aici o înăsprire a acestor prevederi legale ar fi binevenite”, a declarat preşedintele PNL Dâmboviţa, Marius Caraveţeanu.