8 mai 2024

Ce au păţit aceşti şoferi după ce n-au oprit la trecerea la nivel cu calea ferată!

acctren040515-2Acțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea accidentelor de circulație din zona trecerilor la nivel cu calea ferată

Poliţiştii de la rutieră și cei de la transporturi au acționat în zona trecerilor la nivel cu calea ferată pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale.

În cadrul activităților, a fost constatată o infracțiune și au fost aplicate 165 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 61.225 de lei.

De asemenea, polițiștii au reținut 1 permis de conducere și au retras 12 certificate de înmatriculare.

Exemplu:

Un conducător auto din Runcu a fost surprins în timp ce traversa o trecere la nivel cu calea ferată, fără a respecta semnificația semnalelor luminoase și acustice aflate în funcțiune.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Pe numele lui, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România”.

Totodată, față de acesta a fost dispusă măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 1305 lei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial