27 aprilie 2024

Ce au decis judecătorii din Târgovişte cu privire la evazioniştii de la Bălteni!

evazi1Bărbații bănuiţi de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile

Ieri, 17 mai, cei doi bărbați de 33 și 39 de ani au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de dispunere a unor măsuri preventive, faţă de aceştia fiind emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie-mai 2014, în calitate de administratori ai unei societăţi din Bălteni, ar fi înregistrat în evidenţele contabile operaţiuni comerciale fictive referitoare la achiziţii de materiale feroase şi neferoase, sustrăgându-se de la plata unor taxe şi impozite, în valoare totală de 3.253.160 lei.

evaziDe asemenea, în perioada februarie-iulie 2014, cei doi ar fi transferat diverse bunuri şi sume de bani provenite din infracţiuni, în scopul ascunderii şi disimulării originii ilicite a acestora, prin introducerea în circuitul economic a 10.878.950 de lei. Banii sunt susceptibili a proveni din acte de evaziune fiscală.

Activităţile de cercetare penală s-au desfăşurat sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial