19 aprilie 2024
Ce amenzi usturătoare au primit tinerii care s-au filmat cu trotinetele electrice pe contrasens

Ce amenzi usturătoare au primit tinerii care s-au filmat cu trotinetele electrice pe contrasens

PRECIZARE

Având în vedere imaginile apărute în spațiul public referitoare la faptul că mai mulți tineri se deplasează, pe raza municipiului Târgoviște, cu trotinetele electrice, fără a respecta regulile privind circulația pe drumurile publice, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița este împuternicit să comunice următoarele:

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște, în urma imaginilor difuzate în spațiul public, s-au sesizat de îndată, au demarat verificările și au identificat patru dintre tinerii care se deplasau cu trotinetele electrice încălcând regulile de circulație și conducătorul autoturismului care a tras cu autovehiculul unul dintre tineri.

Cele cinci persoane au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și H.G. nr. 1391/ pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a O.U.G nr. 195/2002, cu amenzi a căror valoare totală se ridică la peste 5.000 de lei.

Polițiștii le reamintesc participanților la trafic faptul că pentru a conduce o bicicletă sau trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puțin 14 ani.

Casca de protecție este obligatorie pentru conducătorii de biciclete și trotinete electrice a căror vârstă este sub 16 ani, atunci când se deplasează pe partea carosabilă.

Dacă un drum este prevăzut cu pistă pentru biciclete, bicicletele și trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectivă. În lipsa acestei piste, circulația trotinetelor electrice este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h.

Atragem atenția conducătorilor de trotinete sau biciclete că le este interzis să se țină de un vehicul aflat în mers ori să fie remorcat de un alt vehicul sau împins ori tras de o persoană aflată într-un vehicul.

Precizăm faptul că polițiștii de la rutieră desfășoară zilnic acțiuni, pe raza întregului județ, scopul fiind acela de a preîntâmpina producerea unor accidente de circulație și de a crește gradul de siguranță în trafic. Conduceți prudent și respectați cu strictețe regulile privind circulația pe drumurile publice!

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial