2 mai 2024

Ce alcoolemie uriaşă avea şoferul care a făcut accident la Priseaca!

pris4Polițiștii de la rutieră atrag atenția conducătorilor auto: Alcoolul la volan face victime!

Nu vă urcaţi la volan în stare de ebrietate! Nu conduceți chiar dacă ați consumat băuturi alcoolice în cantități mici !

Consumul de alcool determină diminuarea vitezei de reacție, încetinește funcționalitatea sistemului nervos central și blochează o parte din mesajele care ar trebui să ajungă la creier, alterând astfel percepțiile, emoțiile, mișcarea, vederea și auzul persoanei.

pris2pris5Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

pris1De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

La data de 22 octombrie a.c., pe raza localității Priseaca s-a produs un accident de circulație, în urma căruia două persoane au fost rănite ușor.

Din cercetări, a reieșit că un conducător auto de 45 de ani ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ar fi intrat într-un gard și s-ar fi răsturnat.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

În urma rezultatului, s-a stabilit că șoferul avea o alcoolemie de 1.95 g/l alcool pur în sânge.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial