28 martie 2024
Caz şocant la maternitatea din Târgovişte, unde o fată, de 13 ani, imobilizată într-un cărucior cu rotile, a născut prematur un bebeluş

Caz şocant la maternitatea din Târgovişte, unde o fată, de 13 ani, imobilizată într-un cărucior cu rotile, a născut prematur un bebeluş

fatah7Caz şocant la maternitatea din Târgovişte, unde o fată, de 13 ani, imobilizată într-un cărucior cu rotile, a născut prematur un bebeluş. Adolescenta se afla într-un centru social, împreună cu alţi cinci fraţi mai mici şi cu părinţii lor.

fatah1Asistenţii sociali şi-au dat seama că este gravidă abia în luna a şasea. Mama ei părea că nu ştie nimic, iar tatăl a fost luat la întrebări… Familia cu şase copii a locuit într-o clădire dezafectată de la marginea oraşului Târgovişte. fatahDe câteva luni, au fost primiţi într-un centru social al primăriei. La jumătatea lunii ianuarie, asistenţii sociali au observat că fata cea mare a familiei, de 13 ani, care are şi un handicap locomotor, era însărcinată.

fatah8MARCELA IORDACHE, directorul DAS Primăria Târgovişte: „Abuzul se pare că a fost înainte de a intra în centru. Noi am făcut sesizare la poliţia municipiului Târgovişte. Fetiţa a născut, se afla în spital, tatăl se afla încă la noi, împreună cu ceilalţi fraţi, în centrul social”

fatah4Atât fata, cât şi copilul ei se afla acum în Maternitate, sub supravegherea medicilor.

fatah6Dr.ELENA FIROIU-purtătorul de cuvânt al SJU Târgovişte: „Nou-născutul se afla în incubator. Este de presupus că sacina a fost un risc, având în vedere vârsta, şi pentru mama şi pentru copil. Riscurile erau să moară şi ea şi copilul”

fatah3Cum fata nu se putea deplasa, cu căruciorul, prea departe de ai ei, ancheta îi vizează în primul rând pe bărbaţii din preajma copilei. Tatăl a negat categoric că ar fi abuzat-o. Cei de la protecţia copilului vor hotăra dacă mama minoră se poate întoarce în familie.

fatah9CERASELA GURGU-purtător de cuvânt DGASPC Dâmboviţa: ”În momentul în care mama şi copilul vor putea fi externaţi vom identifica soluţii. Este vorba despre o fată cu dizabilităţi. A născut, acum se afla în spital. Vor fi idenitificate soluţii în funcţie de rezultatul anchetei

fatah5Politistii au deschis un dosar penal şi i-au audiat pe angajaţii centrului, dar şi pe mama adolescenţei. Investigatorii vor să afle dacă femeia ştia că fiica ei este însărcinată şi în acest caz, de ce nu a anunţat la timp autorităţile. fatah2Totodată, investigatorii aşteaptă şi rezultatul analizelor, pentru a se afla cu exactitate cine este tatăl copilului.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial