20 aprilie 2024
Caz revoltător. Bătrân, de 82 de ani, internat într-un azil, a ajuns la spital cu răni grave pe corp

Caz revoltător. Bătrân, de 82 de ani, internat într-un azil, a ajuns la spital cu răni grave pe corp

batrt4Caz revoltător în judeţul Dâmboviţa. Un pacient de 82 de ani, internat într-un azil de bătrâni, a ajuns la spitalul judeţean din Târgovişte cu răni grave pe corp.

Medicii spun că bietul om, imobilizat la pat, nu a fost spălat şi îngrijit cum trebuie. Angajaţii azilului se apără şi spun că şi-au făcut datoria şi nu îşi explică starea critică în care a ajuns bătrânul.

batrt3Bătrânul de 82 de ani, nu se poate mişca din pat, după ce a suferit un accident cerebral vascular. La externarea din spital, familia a decis să îl interneze la căminul de bătrâni Sfântul Alexandru, din Titu, pentru îngrijire şi supraveghere permanentă. Însă, după o lună, rudele l-au luat de acolo în stare critică şi l-au dus înapoi, în spital.

batrt5Dr. Carmen Marcu, şef secţie Paliative SJU Târgovişte: Era plin de escare suprainfectate, suprafeţe mari, grad 4, 5. Nu a fost schimbat la timp, igienziat şi mobilizat. Apă, săpun şi un pic de suflet pentru a mobiliza un pacient care este paralizat şi nu se poate mişca de pe o parte pe alta, atât.

Angajaţii şi conducerea căminului de bătrâni spun că au făcut tot ce era omeneşte posibil pentru pacient. Recunosc însă că starea acestuia se agrava de la o zi la alta.

batrtReporter: Cum l-aţi îngrijit? 

Roxana Stancu: Foarte bine, îl spălam mereu la escare, la tot, dar aşa a venit.

Reporter: De câte ori îl întorceaţi pe zi, doamnă?

batrt1Roxana Stancu: De trei ori. La trei, patru ore.

Reporter: Deci, l-aţi întors zilnic?

Roxana Stancu: Da.

Reporter: Medicii spun că nu e îngrijit, din cauza aia s-a ajuns aici.

Roxana Stancu: Nu este adevărat.

Directorul căminului anunţă că va ancheta cele întâmplate.

batrt2Daniel Dincă, directorul Căminului de bătrâni Sf.Alexandru Titu: Noi ne-am dat toată silinţa să fie bine. Eu ştiu că de două ori pe zi îl spălau.

Reporter: Aţi şi văzut sau doar informaţii?

Daniel Dincă: Informaţii, dar nu aveau cum să mă mintă.

batrt6La aflarea acestui caz, agenţia pentru prestaţii sociale Dâmboviţa a făcut un control inopinat la azilul de bătrâni.

Inspectorii au constatat că centrul îndeplineşte condiţiile legale de funcţionare.

sursa – Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial