2 mai 2024
Caz dificil la spitalul din Găeşti! De ce ajunge acest bărbat de zeci de ori la urgenţe, deşi nu este bolnav!

Caz dificil la spitalul din Găeşti! De ce ajunge acest bărbat de zeci de ori la urgenţe, deşi nu este bolnav!

omsUn barbat a ajuns sa fie internat de zeci de ori in Spitalul Gaesti, dupa ce trecatorii care il vad zacand pe trotuare suna la ambulanta. Pacientul refuza apoi sa fie preluat de un centru social si ajunge iar pe strada. Si povestea se repeta fara solutie deocamdata.

Reprezentant spital: “Vreti sa va luam sa va spalati? La grup acolo… Dar de ce nu vreti, mirositi foarte rau!”
Barbat: “Eu?”
Reprezentant spital: “Hai sa ne mirosim unul pe altul. Eu deja nu mai pot sa respir langa dumneavoastra.”

oms1Barbatul sustine ca se numeste Marin Constantin Matei si ca ar fi din comuna Domnesti din Ilfov. Nu are niciun document de identitate si nu stie sa spuna cati ani are. Nu-si aminteste daca are familie si nici cum a ajuns pe strazile Gaestiului.

Reporter: “Veniti in fiecare zi la spital aici?”
Marin Constantin Matei: “Da.”
Reporter: “Dormiti aici?”
Marin Constantin Matei: “Da.”
Reporter: “Dar nu e hotel aici, e spital, stiti?”
Marin Constantin Matei: “N-o fi…”
Reporter: “Aveti vreo boala sa fiti la spital aici, n-aveti boala, nu?”
Marin Constantin Matei: “Nu…”

oms4Doctorii care l-au investigat spun ca omul este sanatos si nu trebuie internat. Cu toate acestea isi petrece mai toate noptile in saloanele spitalului din oras.

oms5Steliana Vlaican, sef Serviciu Asistenta Sociala Primaria Gaesti: “Toata ziua alearga de colo pana colo, la un moment dat se odihneste pe marginea drumului, se culca si atunci trecatorii care il vad anunta imediat salvarea crezand ca este o persoana careia ii este rau. Nu are niciun fel de afectiune, intr-o zi a ajuns salvarea de trei ori sa il duca la spital.”

Elena Olaru, managerul Spitalului Gaesti: “Vine ca la hotel. Nu putem, este o bomba ecologica, nu putem sa stam langa bolnavi.”

oms2Carmen Nita, seful Serviciului Administrativ Spitalul Gaesti: “Alaltaieri a fost adus de patru ori de ambulanta, a plecat dimineata, acum doua ore a revenit cu ambulanta. Si domnii de la ambulanta sunt foarte necajiti, sunt cazuri mult mai grave care chiar au nevoie de interventie rapida.”

oms3Medicii au anuntat politia si asteapta sa fie gasita familia barbatului. Daca nu are apartinatori, va fi dat in grija serviciului de asistenta sociala din localitatea de domiciliu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial