19 aprilie 2024
Câştigătorii concursului  „Made for Europe”

Câştigătorii concursului „Made for Europe”

concursFinalizare etapa județeană a CONCURSULUI NAȚIONAL MADE FOR EUROPE 2017

Concursul Național Made for Europe a fost gândit și desfășurat pentru a facilita schimbul de bune practici și a transfera rezultatele bune obținute de elevi, profesori și instituțiile de învățământ prin intermediul proiectelor finanțate de Uniunea Europeană.

Valorizarea şi promovarea experienţelor pozitive acumulate de unităţile de învăţământ preuniversitar în derularea proiectelor finanţate prin programele europene din domeniul educației și formării profesionale a fost și scopul etapei județene a celei de-a XI-a ediţie a Concursului Naţional Made for Europe, care a avut loc vineri, 24 martie 2017, în amfiteatrul Școlii Gimnaziale ”Coresi” din Târgoviște.

În concurs s-au înscris 12 proiecte provenind de la zece unități de învățământ, reprezentate de 25 de concurenți elevi și șapte profesori.

Anul acesta noutatea concursului a constat în faptul că, produsele intelectuale -rezultate ale proiectelor cu valoare calitativă și inovativă mare, realizate îndeosebi de profesori, au putut fi prezentate în concurs în echipe elev-profesor. Șapte astfel de produse intelectuale au fost prezentate, relevanța lor pentru școala de proveniență și capacitatea de a fi transferate către alte unități fiind mare.

Pe parcursul întregii zile unitățile de învățământ și-au expus panoul de prezentare a proiectului și a produselor finale înscrise în concurs, astfel ca exemplele de bună practică și produsele deosebite, inovative să fie accesibile publicului larg.

Anul 2017 are o însemnătate deosebită pentru existența Comunității Europene (Tratatul de la Roma care pune bazele formării U.E semnat la 25 martie 1957), dar și pentru România, 20 de ani de când se implementează programele Comisiei Europene pentru educație și formare (în prezent, pentru perioada 2014-2020, cunoscut sub denumirea Erasmus+) și zece ani de când România a devenit membră a Uniunii europene.

Prin proiectele implementate, care au presupus parteneriate cu alte instituții europene și mobilități în vederea formării și educării a elevilor și cadrelor didactice, școlile dâmbovițene au fost veritabili ambasadori ai României și județului nostru în Europa, contribuind an de an la promovarea unei imagini pozitive a țării noastre și a valorilor școlii românești.

Cele mai bune produse, notate de comisia județeană de concurs cu punctaje maxime sunt:

Pentru nivelul gimnazial:

DUMITRU ANTONIA MARIA, clasa a III-a – ȘCOALA GIMNAZIALĂ ION MAREȘ VULCANA-BĂI pentru prezentarea Clubului de limba engleză dezvoltat în cadrul proiectului Erasmus+  KA2, Words Unite Us coordonat de doamna profesoară Pîrvu Sorina;

PAVELESCU VIVIANA ANDREEA– clasa a VIII-a de la COLEGIUL NAȚIONAL ”IENĂCHIȚĂ VĂCĂRESCU” TÂRGOVIȘTE pentru prezentarea Broșură ACEAFNE realizată în cadrul proiectului Erasmus+  KA2, Active citizenship and environmental awareness through formal and non-formal education (ACEAFNE) coordonat de doamna profesoară Zepiși Simona.

Pentru nivelul liceal:

DUMITRU ALEXANDRA – clasa a XII-a de la COLEGIUL NAȚIONAL ”CONSTANTIN CANTACUZINO” TÂRGOVIȘTE pentru prezentarea Film Art nouveau-Art renouveau realizat în cadrul proiectului Erasmus+  KA2-Art Nouveau-Art Renouveau, coordonat de doamna profesoară Mareș Silvia.

DUMITRU TEODOR – clasa a XII-a de la COLEGIUL ECONOMIC “ION GHICA” TÂRGOVIȘTE pentru prezentarea Manualului GuLL realizat în cadrul proiectului Erasmus+  KA2-Guerrilla Literacy Learners (GuLL), coordonat de doamna profesoară Rădulescu Carmen.

PETRE BIANCA GEORGIANA– clasa a XII-a de la COLEGIUL NAȚIONAL ”NICOLAE TITULESCU” Pucioasa pentru prezentarea Website-ului realizat de către elevi în cadrul proiectului Erasmus+  KA1, Competențe de intreținere și depanare PC, prin mobilitate europeană, coordonat de doamna profesoară Diaconescu Mihaela.

Elevii calificați vor reprezenta unitățile școlare și județul Dâmbovița la etapa națională, care va fi organizată de M.E.N. și găzduită de Inspectoratul Școlar Județean Dolj, în luna aprilie 2017.

Participări foarte bune au fost și de la Școala Gimnazială ”Vlad Țepeș” Vulcana de Sus, Școala Gimnazială Cricov-Valea Lungă, Liceul ”Voievodul Mircea” din Târgoviște, Liceul Tehnologic Petrol Moreni, Liceul Teoretic ”Ion Ghica” Răcari, elevii participanți obținând punctaje care au asigurat prezența acestora pe podium.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial