26 noiembrie 2022
Casa de ajutor reciproc a Arhiepiscopiei Târgovişte, împrumuturi de un milion şi jumătate de lei

Casa de ajutor reciproc a Arhiepiscopiei Târgovişte, împrumuturi de un milion şi jumătate de lei

car2015cLuni, 26 ianuarie 2015, cu binecuvântarea şi participarea Înaltpreasfinţitului Pãrinte Arhiepiscop şi Mitropolit  NIFON, conform prescripţiilor juridice în vigoare, au avut loc, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei, lucrările Adunării Generale anuale a Casei de ajutor reciproc a clerului şi salariaţilor bisericeşti din Arhiepiscopia Târgoviştei (C.A.R.).

Întrunirea a fost deschisă de către preşedintele acestei instituţii, care a prezentat plenului adunării darea de seamă pe anul 2014, apoi s-a dat citire raportului Comisiei de Cenzori şi a fost propus bugetul pentru anul 2015, iar, la finalul întrunirii au avut loc dezbateri cu privire la optimizarea activităţii instituţiei.

În cuvântul său, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat rolul C.A.R. ca instituţie filantropică ce are ca obiectiv principal aprofundarea solidarităţii şi a spirijinului reciproc între membrii acestei instituţii, ca parte a misiunii pastorale a Bisericii noastre.

Aşa cum a reieşit din darea de seamă, Casa de Ajutor Reciproc a clerului şi a salariaţilor bisericeşti din Arhiepiscopia Târgoviştei are 1.107 membri titulari, iar, în anul 2014, a acordat împrumuturi în valoare de aproximativ  un milion şi jumătate lei.  Conform Statutului de Organizare şi Funcţionare al Bisericii Ortodoxe Române,

Casa de Ajutor Reciproc a clerului şi a salariaţilor bisericeşti are ca scop “acordarea de împrumuturi şi ajutoare membrilor sãi,  la cererea acestora, iar activitatea acesteia se desfãşoarã potrivit propriului regulament” şi cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Târgoviştei.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTE

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial