28 aprilie 2024
Caravana USR “Fără păcănele lângă şcoli” a ajuns în Dâmboviţa. “Vrem să stopăm acest fenomen periculos!”

Caravana USR “Fără păcănele lângă şcoli” a ajuns în Dâmboviţa. “Vrem să stopăm acest fenomen periculos!”

Caravana USR “Fără păcănele lângă şcoli” a ajuns în Dâmboviţa. “Vrem să stopăm acest fenomen peciculos!”, a precizat, astăzi, într-o conferinţă de presă, deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmboviţa.

Numeroşi membri şi simpatizanţi USR au mers în oraşele Titu, Moreni şi Târgovişte şi le-au explicat oamenilor de ce sunt atât de importante iniţiativele USR care vor să oprească pericolul jocurilor de noroc.

Liderul USR a vorbit şi despre câteva cazuri dramatice întâlnite în timpul caravanei, printre care o doamnă care şi-a pierdut fiul tocmai din cauza viciului pentru păcănele, dar şi al unui tânăr dependent de jocurile de noroc.

“Este vorba despre pericolul pe care îl reprezintă păcănelele pentru tinerii din ţara noastră.

Au fost strânse peste 700 de semnături, până acum, în Dâmboviţa, pentru susţinerea legilor USR care vor să elimine acest fenomen periculos.

La nivel naţional s-au strâns peste 70 de mii de semnături.

România este sufocată de păcănele şi de reclame la jocurile de noroc. Sunt 12 mii de săli de jocuri, sunt 400 de mii de conturi on-line pe site-urile dedicate jocurilor de noroc. Se cheltuie zilnic peste un milion de euro la păcănele.

USR a depus în Parlament 6 iniţiative leslative pentru a stopa acest fenomen periculos.

Toate aceste iniţiative sunt ţinute la sertar de coaliţia PSD-PNL.

Alături de colega mea, Diana Stoica, sunt iniţiator al unei legi prin care să eliminăm reclamele la păcănele din orice spaţiu public, clădiri, blocuri, stadioane, tricouri ale jucătorilor.

Iar acest proiect ar fi trebuit să fie votat undeva acum 30 de săptămâni, avea termen de raport pe 5 aprilie 2023. Am făcut nenumărate cereri către Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. Nu vor să-l supună la vot, nu vor să-l discute măcar.

Oricine poate intra pe farapacanele.ro şi poate semna pentru pachetul de legi al USR împotriva păcănelelor”, a precizat deputatul Daniel Blaga, preşedintele USR Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial