11 mai 2024
”Caravana de Bine” oprește la Pucheni, între 20 și 21 mai. Investigații medicale gratuite pentru oamenii fără posibilități

”Caravana de Bine” oprește la Pucheni, între 20 și 21 mai. Investigații medicale gratuite pentru oamenii fără posibilități

COMUNICAT DE PRESĂ

Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Filiala Dâmbovița își continuă angajamentul de a interveni acolo unde este nevoie de ajutor și participă la  de-a doua ediții a Caravanei de Bine, implementate, de data aceasta, cu sprijinul financiar al companiei Flanco. 

Caravana de Bine este un proiect umanitar menit să ofere persoanelor vulnerabile din mediul rural acces gratuit la investigații medicale pentru depistarea unor afecțiuni care, netratate, pun viața în pericol. Astfel, o echipă de medici specialiști, asistenți medicali și voluntari ai Crucii Roșii Române se vor deplasa direct în comunitate, aproape de oameni. Într-un cabinet medical mobil, pacienții vor avea acces la mai multe specializări în aceeași zi, iar la finalul examinărilor vor primi scrisori medicale cu rezultatul bilanțului clinic și paraclinic, precum și recomandări terapeutice. 

În județul Dâmbovița prima oprire a Caravanei de Bine, ediția II va avea loc în perioada 20 – 21 mai 2023 în Com. Pucheni, la Școala Gimnazială Nicolae Vlad. În intervalul 10.00 – 18.00 se vor efectua gratuit următoarele: 

  • EKG  
  • Consultații: medicină generală și pediatrie 
  • Măsurarea parametrilor fiziologici (tensiune arterială,  glicemie, greutate, temperatură, pulsoximetrie). 

BIROUL DE PRESĂ AL FILIALEI DE CRUCE ROȘIE DÂMBOVIȚA

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial