1 mai 2024
Capăt de drum pentru preşedintele AJF Dâmboviţa? Tudor a minţit, să plece!

Capăt de drum pentru preşedintele AJF Dâmboviţa? Tudor a minţit, să plece!

Momente de cumpănă pentru Emil Tudor, președintele Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița, care primește lovitură după lovitură. Unul câte unul, membrii Biroului Executiv al AJF se leapădă de Tudor, care se scufundă în propria minciună. „Între CSM Târgoviște și CS Răcari nu a existat nici o fuziune. La noi nu a fost înregistrat nici un document în sensul ăsta”. Cu toate acestea, echipa din Răcari evoluează bine-mersi în Liga a-4-a, în timp ce o altă formație mai bine clasată, Rapid Gemenea, a fost retrogradată în Seria Onoare.

Singur împotriva tuturor

Severin Anghelinu, Ioan Negoescu, Ion Coman, Vasile Stroe sau Gheorghe Tzitzeclis au recunoscut că cererea de fuziune dintre CSM Târgoviște și CS Răcari a fost aprobată de Biroul Executiv, chit că aproape toți sut oamenii lui Tudor.

Numai că scandalul are implicații așa de mari, dovadă că a afectat până și dreptul de promovare al Chindiei în Liga a-2-a, încât nimeni nu mai are curajul să rămână alături de Tudor în fața tăvălugului. „Eu l-am sfătuit pe Tudor să iasă pe post și să recunoască fuziunea, toată lumea știe că s-a realizat”, ni s-a destăinuit Ion Coman, șeful arbitrilor dâmbovițeni. Evidențele sunt atât de clare, încât a devenit sinucidere curată să mai aperi o cauză pierdută, cum face Tudor.

Și cluburile confirmă

Dacă mai era nevoie de probe suplimentare, persoane implicate în tranzacție au confirmat fuziunea între cluburi. „Actele au fost semnate la Conțești, la un meci amical al Chindiei, între președinții celor două cluburi, Ciprian Iugulescu și Lică Movilă. Am mers personal și le-am înregistrat la secretarul AJF, Severin Anghelinu”, ne-a declarat Vasile Niță, pe atunci antrenor la Răcari.

„Este adevărat ce spune Vasile, cum este adevărat și că fuziunea a fost aprobată de Biroul Executiv”, a confirmat Anghelinu. Alianța dintre cluburi a mai fost recunoscută de Marius Caravețeanu, primarul orașului Răcari, dar și de fostul delegat al lui CSM Târgoviște, Armand Mihălăchioiu.

Ultimul croșeu, dat de Iugulescu

Cu toate acestea, lovitura de grație i-a aplicat-o lui Emil Tudor chiar președintele lui CSM Târgoviște, Ciprian Iugulescu. „Fuziunea dintre clubul nostru și cel din Răcari este o realitate. Recunosc că am semnat acele documente, pe care o să vi le pun la dispoziție. Din acel moment, CSM Târgoviște a renunțat la locul din Liga a-4-a și, conform regulamentului, nu a mai apărut în nici o competiție”.

O asemenea declarație îl distruge pe Tudor, și așa lovit din toate părțile. Cum CSM Târgoviște ar fi fuzionat ulterior cu Chindia, cedându-i locul din Liga a-3-a, variantă confirmată de Pompiliu Nedelcu, pe atunci președinte executiv al noului club, nu ratați în ziarul de mâine poziția lui Ciprian Iugulescu legată de subiect.

Se strânge lațul

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, Emil Tudor are probleme reale și cu legalitatea funcțiilor pe care le deține, de președinte al AJF Dâmbovița și de consilier în cadrul DJST Dâmbovița. „Voi înainta cazul pentru a fi studiat de Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret, iar dacă se constată o situație de incompatibilitate în dreptul lui Tudor, va trebui să renunțe la una din activități”, a sunat promisiunea lui Pompiliu Nedelcu, șeful DJST Dâmbovița.

Dacă se va ajunge până acolo și dacă Tudor va renunța la postul de consilier, nu este exclus să restituie statului salariile primite. Până una alta, Tudor a mințit cu obrăznicie în cazul fuziunii amintite, putând fi acuzat și de tăinuire de documente oficiale. Cum credibilitatea sa este aproape de zero și cum la AJF Dâmbovița situația a scăpat de sub control, se impune demisia de onoare, dacă mai există așa ceva, a președintelui Emil Tudor!

Costin MIHAI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial