19 aprilie 2024
Camera Agricolă Dâmboviţa, ÎN IMPAS! Nimeni nu o vrea!

Camera Agricolă Dâmboviţa, ÎN IMPAS! Nimeni nu o vrea!

„Legat de evoluţia Camerei Agricole, vă pot spune două lucruri. Am organizat concurs de două ori, prima dată nu a venit nimeni, a doua oară a venit dl Oprea Ion.

Buget a avut până în luna martie. La momentul acesta se va aloca o sumă care poate să permită funcţionarea până la sfârşitul anului.

Nu a fost bugetată iniţial, pentru că, potrivit unui act normativ, Camera Agricolă trebuia să devină un ONG începând cu 1 aprilie 2013. Din ce cunosc, la momentul acesta sunt două formule de discuţie.

Varianta Camera Agricolă rămasă la CJD, ca instituţie de specialitate şi varianta că rămâne un ONG. În acest ultim caz i se vor tăia trei sferturi din atribuţiile pe care le are prin actuala reglementare, iar CJD va avea cuvântul cel mai important de spus în organizarea acestui ONG.

De ce discuţia aceasta? Pentru că există temerea că anumiţi agricultori ar putea la un moment dat să confişte în interesul unui grup Camerele Agricole şi să urmărească satisfacerea intereselor lor.

Vom vedea cum evoluează legislaţia. Cel puţin anul acesta, Camera Agricolă va lucra cu noi, iar dacă rămâne un ONG – tot cu noi, pentru că vom avea rolul cel mai important acolo”, a spus Adrian Ţuţuianu, preşedintele C.J. Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial