19 aprilie 2024
Cadrele didactice de la Şotânga, în Pireu, Grecia – “EDUCAȚIE INCLUZIVĂ: Abordarea diversității în școală și a abandonului școlar”

Cadrele didactice de la Şotânga, în Pireu, Grecia – “EDUCAȚIE INCLUZIVĂ: Abordarea diversității în școală și a abandonului școlar”

Educație incluzivă prin Proiecte Erasmus la Școala Gimnazială” prof. Ilie Popescu” Șotânga

În perioada octombrie 2018 – august 2021 Școala Gimnazială”Prof. Ilie Popescu” Șotânga a implementat Proiectul ”O școală pentru toți, educație de calitate pentru fiecare”, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Erasmus+, Acțiunea Cheie 1:Proiecte de Mobilitate în domeniul educației școlare.

La șfârșitul lunii iulie 2021 în orașul Pireu din Grecia, a avut loc cursul de perfecționare cu tema “EDUCAȚIE INCLUZIVĂ: Abordarea diversității în școală și a abandonului școlar”, organizat de IDEC.

Principalele teme au fost: diversitatea în școală-educație incluzivă, proiectarea curriculumului de sprijin pentru elevi, planul individual personalizat, metode de predare și învățare eficiente în vederea sprijinirii tuturor elevilor, strategii de colaborare cu familia, comunitatea școlara și persoane de specialitate.

Cadrele didactice Nina Dumitru și Simona Bica participante la acest curs de dezvoltare profesională, au apreciat structura cursului, experiența formatorului, atmosfera de lucru, ospitaliatea gazdelor, dar în special ideile și metodele noi dobândite; noțiuni ce le vor fi utile în proiectarea activităților didactice viitoare.

Aceste schimburi de experiență transnaționale prin proiectele Erasmus+ aduc sistemului de predare-învățare-evaluare românesc, inovație și echilibru curricular la nivel european.

”Conținutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenția Națională și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conținutul informației.”

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial