28 aprilie 2024
Ca-n filme! Un tânăr din Găești a pus toată poliția pe jar, după ce a reclamat că fost scos din mașină de mai mulți mascați care l-au jefuit! Ce au aflat apoi anchetatorii e de noaptea minții

Ca-n filme! Un tânăr din Găești a pus toată poliția pe jar, după ce a reclamat că fost scos din mașină de mai mulți mascați care l-au jefuit! Ce au aflat apoi anchetatorii e de noaptea minții

Ca-n filme! Un tânăr din Găești a pus toată poliția pe jar, aseară, după ce a reclamat că fost scos din mașină de mai mulți mascați care l-au jefuit! Ce au aflat apoi anchetatorii e de noaptea minții.

În realitate, reclamantul ar fi pierdut o sumă mare de bani la jocurile de noroc, iar ulterior ar fi gândit un plan prin care să încerce să justifice unde au dispărut banii.

Așa că a tras mașina într-o zonă unde nu sunt camere de supraveghere, și-ar fi rupt hainele de pe el, iar apoi a cerut cu disperare ajutor la numărul de urgență 112 și a anunțat că a fost bătut și tâlhărit.

Investigatorii spun că banii proveneau din încasările societății unde lucrează cel care a susținut că a fost jefuit.

Toată povestea a ieșit însă la iveală, iar individul este cercetat acum pentru că i-a mințit pe anchetatori, dar și pentru delapidare.

”La data de 6 octombrie a.c., în jurul orei 21:09, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au fost sesizați de către un tânăr de 22 de ani, din Găești, cu privire la faptul că două persoane l-ar fi dat jos din autoturism, l-ar fi agresat fizic și l-ar fi deposedat de bani.

La fața locului s-au deplasat polițiștii de la investigații criminale, alături de un tehnician criminalist și câinele de urmă, pentru efectuarea de cercetări.

Persoana vătămată ar fi susținut că, în timp ce s-ar fi aflat la locul de muncă, într-un autoturism oprit pe strada Ac. Șerban Cioculescu, ar fi fost agresat fizic de două persoane necunoscute care ar fi avut fețele acoperite și care i-ar fi sustras 4.000 de lei.

Din investigațiile efectuate, a rezultat că bărbatul, agent de pază la o societate comercială din Găești, în timpul programului de lucuru, ar fi mers la o sală de jocuri de noroc, unde ar fi pierdut aproximativ 5.000 de lei, sumă care ar fi reprezentant încasările societății comerciale.

Ulterior, pentru a justifica lipsa banilor, acesta s-ar fi deplasat într-o zona nesupravegheată video, și-ar fi rupt hainele și a sesizat că a fost victima unei infracțiuni.

Ținând cont de acțiunile bărbatului, polițiștii s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări, sub coordonare unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești, pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare și inducerea în eroare a organelor judiciare.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, anunță IPJ Dâmbovița.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial