25 aprilie 2024

BUCŞANI – Dispensarul comunal, la standarde occidentale!

bucs2Comuna Bucşani se mândreşte cu unul dintre cele mai moderne dispensare comunale din judeţul Dâmboviţa. bucs1Primarul localităţii, Constantin Niţă, alături de parlamentarii de Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu, deputaţii Carmen Holban, Claudia Gilia, Oana Vlăducă şi Corneliu Ştefan, au inaugurat noul dispensar, dotat la standarde occidentale, unde s-au făcut investiţii de aproape 40 de mii de euro.

bucs7În dispensar funcţionează cabinetele a doi medici de familie, dar tot aici va fi dat în folosinţă şi un cabinet de stomatologie. bucs8Dispensarul este dotat cu aparatură medicală extrem de necesară doctorilor – ecograf, electrocardiograf, spirometru, are laborator de analize, dar şi un compartiment pentru cazurile de urgenţă.

bucs6Practic, dispensarul este un mini-spital, după cum ne-a precizat primarul Constantin Niţă. Medicii spun că sunt bucuroşi de investiţia făcută şi sunt pregătiţi să le acorde ajutor oamenilor ori de câte ori va fi cazul.

bucs3dr. Elena Ristoiu, medic de familie – “Suntem foarte bucuroşi pentru acest proiect dus până la capăt. Domnul primar ne-a susţinut întotdeauna şi acum ne mândrim cu noua clădire şi mai ales cu aparatura de care beneficiem. Era necesar să se investească, sănătatea este pe primul loc. Noi ne dorim să îi ajutăm pe oameni să şi rezolve problemele de sănătate. Toată lumea a sprijinit această investiţie. Dotarea este una foarte bună – ecograf, electrocardiograf, spirometru, s-a şi extins clădirea dispensarului, avem acum laborator, cabinet ecografie şi cabinet stomatologie. Însemnă drumuri mai puţine către Târgovişte, un act medical de calitate superioară, o viaţă mai bună pentru toţi locuitorii. Primesc un ajutor de calitate, îngrijirile de care au nevoie, aşa trebuie să fie în anul 2018. comuna are aproape 8000 de locuitori, nu sunt toţi asiguraţi, dar noi le acordăm îngrijiri tuturor”

bucs4“ Inaugurăm dispensarul comunal, care are mai multe compartimente ce vor ajuta cetăţenii să nu mai piardă timp să ajungă la Târgovişte. M-am gândit de la început să mă ocup în primul rând de sănătate şi de şcoli. bucs5Avem doi medici de familie, stomatologie, ecografie, EKG, laborator pentru recoltarea probelor de sânge. E de eficienţa maximă pentru cetăţenii de la noi, nu mai merg la Târgovişte pentru analize sau ecograf, pentru ca medicii să îi ajute. Este aproape un mini-spital. Avem şi cameră de urgenţă, până la apariţia ambulanţei. Nu mă opresc aici. Vreau să mai fac un dispensar la Racoviţa. Trebuie să ne gospodărim să fie lumea mulţumită”, ne-a declarat primarul comunei Bucşani, Constantin Niţă.bucs

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial