2 mai 2024
Trei escroace au jefuit două familii de pensionari din Dâmbovița! Vezi cum i-au lăsat fără BANII DE ÎNMORMÂNTARE!

Trei escroace au jefuit două familii de pensionari din Dâmbovița! Vezi cum i-au lăsat fără BANII DE ÎNMORMÂNTARE!

Cu lacrimi amare plang doua familii de batrani din Dambovita dupa ce au fost jefuite de trei individe!

Femeile le-au batut la poarta pensionarilor si sub pretextul ca vor sa cumpere televizoare vechi au dat atacul la economiile bietilor oameni. De la prima familie necunoscutele au furat 3600 de lei, iar de la cea de-a doua au plecat cu peste 2000 de lei, dar si cu actele de identitate si cu retetele pentru medicamente ale proprietarilor. Politistii sunt in alerta si spera sa le dea de urma atacatoarelor cat mai rapid cu putinta.

“A vazut de unde am luat banii, erau intr-un plic. A treia a luat banii, astea ne-am mai tinut de vorba, mai da aia, mai da aia de prin curte si ne-am lasat vai de noi…”, a declarat in exclusivitate pentru MariusBUGA.ro Vasile Tichie, batranul pagubit.

“Pe noi n-are cine ne ajuta! Sa ne aduca banii inapoi, sa le friga mainile cand pun mana pe avutul altuia, bani munciti, drepti si munciti”, plangea Elisabeta Tichie, sotia pagubitului.

Primii jefuiti au fost doi soti octogenari, din localitatea Săcuieni. Cei doi batrani locuiesc singuri, iar cand necunoscutele le-au spus ca le vor da 50 de lei pe cele doua televizoare defecte pe care tineau degeaba au zis ca fac o afacere. In realitate numai cu paguba s-au ales.

“Toate economiile, stransesera si oamenii pentru la batranete, pentru inmormantare”, ne-a povestit Nini Tichie, nepotul pagubitilor.

Al doilea atac s-a dat in localitatea Adânca, intr-un sat invecinat. Victime in plasa escroacelor au cazut tot doi batrani de 80 de ani care au ramas fara niciun leu. Metoda a fost aceeasi. Cele trei tinere de etnie roma le-au spus ca ii scapa de televizorul vechi de pe batatura, ba chiar ca le dau si cateva zeci de lei.

“Nevasta-mea plange intr-una, e si bolnava, are si diabet, e si cu inima. V-a furat toata pensia? Si inca 3 milioane. Mi-a luat buletinele, toate retetele…”, ne-a marturisit Nicolae Popa.

O vecina le-a vazut pe individe, dar nu si-a dat seama de planul diabolic pe care il aveau.

“L-a intrebat daca are vreun televizor, ceva si una dintre ele a zis ca are nevoie la toaleta, una a intrat in casa, era si sotia lui acolo, ce te pui cu tiganul?!”, ne-a spus Lucica Balasa.

“Politistii continua activitatile specifice pentru identificarea si tragerea la raspundere penala a celor trei persoane suspecte in doua cazuri de furt”, ne-a precizat comisarul Mihaela Savu, purtatorul de cuvant al IPJ Dambovita.

Daca vor fi prinse si gasite vinovate, cele trei suspecte risca sa infunde puscaria. Pentru furt calificat pedeapsa este de pana la 15 ani in spatele gratiilor

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial