26 aprilie 2024
Britanicii, interesaţi de industria de apărare. Vezi ce au căutat la Moreni

Britanicii, interesaţi de industria de apărare. Vezi ce au căutat la Moreni

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu a primit, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, vizita ambasadorului britanic în România, E.S. Martin Harris şi a directorului adjunct al Secţiei Comerciale a Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti, Andreea Radu.

La întâlnire au mai participat – prefectul judeţului Dâmboviţa, Victor Sanda, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Ioan Marinescu şi parlamentarii de Dâmboviţa: Valentin Calcan, Leonardo Badea, Dumitru Georgică, Ionuţ Săvoiu şi Stanciu Zisu.

În cadrul întrevederii, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a expus delegaţiei Ambasadei Marii Britanii, principalele proiecte şi oportunităţi de investiţii din sectoare importante ale economiei dâmboviţene, ce ar putea să atragă potenţialii investitori britanici în vederea dezvoltării de parteneriate.

E.S. Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii şi-a exprimat intenţia de a dezvolta colaborări în Dâmboviţa în domeniile industriei de apărare, turism şi în industria textilă.

Programul vizitei a continuat cu o scurtă conferinţă de presă şi o vizită în oraşul Moreni la SC Automecanica SA şi Parcul Industrial Moreni.

Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJD:

„Avem onoarea deosebită ca judeţul Dâmboviţa să fie vizitat de domnul Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii în România(…)Vom merge într-o vizită la Societatea Comercială Automecanica din Moreni pentru că există un interes de dezvoltare al relaţiilor economice, comerciale pe această zonă a industriei de apărare.

Vom vizita şi Parcul Industrial Moreni al Consiliului Judeţean şi vom avea, în final, o întâlnire cu reprezentanţii unor societăţi comerciale care au capital sau acţionariat din Marea Britanie, cu participarea rectorului Universităţii Valahia din Târgovişte şi a preşedintelui Camerei de Comerţ.

Intenţia noastră este să dezvoltăm relaţiile economice cu Marea Britanie. Am prezentat Excelenţei Sale, domnului Ambasador, domeniile de interes pentru judeţul Dâmboviţa şi facilităţile pe care, noi, Consiliul Judeţean le putem pune la dispoziţie. Eu cred că ziua de azi marchează începutul unei relaţii cu totul speciale pentru judeţul Dâmboviţa”.

E.S. Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii:

Mulţumesc domnului preşedinte al Consiliului Judeţean pentru această oportunitate şi pentru această vizită programată pentru mine în judeţul Dâmboviţa. Pentru mine este foarte important, este prioritate zero în mandatul meu să dezvolt relaţiile comerciale şi economice între Marea Britanie şi România. Eu sunt aici pentru a afla posibilităţile importante pentru această colaborare între Marea Britanie şi România, începând cu industria de apărare.

În această după-amiază vom vizita Automecanica şi vom discuta posibilităţile pentru o colaborare mai intensă, mai strânsă între industria de apărare a Marii Britanii şi cea a României.

Am discutat cu domnul preşedinte şi alte oportunităţi pentru dezvoltarea relaţiilor economice, de exemplu în domeniul turismului, fiindcă eu cred că Dâmboviţa are un potenţial important pentru turiştii din Marea Britanie, sper că putem să sprijinim aceste eforturi în viitor.

În această săptămână am contribuit la lansarea, împreună cu Ministerul Turismului din România, a un film documentar, Wild Carpathia, episodul 3. El a fost prezentat la Londra, luni, 11 noiembrie şi este un film care scoate în evidenţă, pentru toţi, un peisaj unic în Europa, peisajul României, cu cea mai importantă pădure virgină din Europa, cu o biodiversitate foarte bogată.

Eu sunt convins că în domeniul industriei, în domeniul turismului, în domeniul agriculturii, în domeniul textil şi confecţii avem multe posibilităţi pentru colaborare şi în cadrul acestei vizite sper să putem discuta cu oamenii de afaceri de aici”.

Delegaţia Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti şi-a încheiat vizita în judeţul nostru cu o scurtă deplasare la două obiective istorice şi culturale din municipiul Târgovişte, respectiv Curtea Domnească şi Muzeul de la Unitatea Militară de la Gară.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial