27 iulie 2024

Beat şi fără permis, un dâmboviţean a dat de mare belea după ce l-au prins poliţiştii la volan!

poliTrei persoane sunt cercetate de polițiștii rutieri pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

Ieri, 29 decembrie, poliţiştii rutieri din Dâmbovița au depistat un bărbat în timp ce conducea un autovehicul pe raza județului, deși se afla sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

De asemenea, din cercetări a reieșit că cel în cauză nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, alți doi bărbați sunt cercetați de polițiști, după ce au fost surprinși conducând autovehicule pe raza județului, deși acestea erau radiate din circulație ori aveau autorizația provizorie de circulație expirată.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

hoti-lemneCercetat pentru comiterea de infracţiuni la Codul Silvic

În ziua de 28 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției nr. 11 Poliție Rurală Pucioasa au fost sesizaţi cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras material lemnos dintr-o pădure.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat principalul bănuit în persoana unui bărbat de 31 de ani.

Din cercetări, a reieşit că în ziua de 28 decembrie a.c., cel în cauză ar fi tăiat şi sustras material lemnos dintr-o pădure situată pe raza localității Bezdead.

Pe numele bănuitului, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru nerespectarea prevederilor Codului Silvic.

De asemenea, materialul lemnos, respectiv 2 mᶟ, a fost recuperat și predat Ocolului Silvic Pucioasa.

hogaesti2Acțiune a polițiștilor de la Găești

La data de 29 decembrie a.c., în intervalul orar 12:00-16:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești și cei de la Secția nr. 10 Poliție Rurală Petrești au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, a actelor de comerț ilicit, precum și pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.370 de lei și au confiscat 81 de articole pirotehnice și 5.420 de țigarete.

Din totalul amenzilor, 13 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulație, 3 pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice prevăzute de Legea 61/1991 și 4 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Totodată, polițiștii au depistat în trafic un bărbat care oferea spre comercializare materiale pirotehnice.

Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru nerespectarea prevederilor Legii 126/1995 privind regimul materiilor explosive.

www.mariusbuga.ro_images_petardeCercetați pentru nerespectarea regimului materiilor explozive

La data de 29 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și cei de la Poliția Municipiului Târgoviște au continuat acțiunile pentru depistarea și sancționarea promptă a persoanelor care dețin, comercializează sau folosesc ilegal articole pirotehnice.

Astfel, două persoane au fost surprinse în timp ce dețineau ilegal aproape 900 de articole pirotehnice.

Pe numele lor, polițiștii au întocmit dosare penale pentru nerespectarea prevederilor Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar obiectele pirotehnice au fost indisponibilizate.

Vă reamintim că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial