8 mai 2024

Beat şi recalcitrant! Un şofer din Tătărani a făcut circ la Şotânga!

www.mariusbuga.ro_images_alcoolConsumul de alcool, incompatibil cu activitatea de şofat!

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Şotânga, au fost sesizaţi de un bărbat, de 33 de ani, din localitate, cu privire la faptul că autoturismul său a fost acroşat de un alt autovehicul, iar conducătorul acestuia încearcă să părăsească locul producerii evenimentului.

O echipă de cercetare s-a deplasat la faţa locului, prilej cu care au identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat, de 44 de ani, din Tătărani, iar în urma verificării documentelor, s-a constatat că valabilitatea poliţei de asigurare de răspundere civilă auto era expirată.

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de 0.74 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului”.

Totodată, s-a procedat şi la sancţionarea contravenţională a bărbatului în conformitate cu Legea 136/1995 privind asigurările şi reasigurările în România, iar ca măsură complementară, i-a fost retras certificatul de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial