25 aprilie 2024
Bătrână păcălită de doi falși electricieni, în Dâmbovița: „Sile, mi-a furat banii!”

Bătrână păcălită de doi falși electricieni, în Dâmbovița: „Sile, mi-a furat banii!”

ghir5Poliţiştii din Dâmboviţa sunt în alertă, după ce doi indivizi care pretind că sunt angajaţi ai unei societăţi de electricitate au înşelat mai mulţi bătrâni, cărora le-au luat banii.

ghir3Ultima dată, indivizii au dat lovitura în localitatea Ghirdoveni, unde au intrat în casa unei văduve şi au furat 2000 de lei. Femeia a făcut greşeala să îi lase să intre în curte, iar indivizii, profitând de neatenţia ei, i-au furat economiile.

ghir6Ultima victimă a falşilor electricieni a fost o femeie, de 75 de ani, văduvă, care locuieşte singură. Un vecin care o mai ajuta la treburi prin gospodărie a fost martor la înşelăciune.

ghir1Vasile Duțu, martor: „A deschis poarta şi au zis că sunt d-ăştia de la contor, de lumină. Când mi-a spus: „Ooo, Sile, mi-a furat banii!” Mă şi o sumă de bani, mă!”

Cum au acționat falșii electricieni

ghir2Indivizii au susţinut că femeia ar fi plătit mai mult pentru ultima factura la curent şi că vor să îi înapoieze o parte din bani. I-au dat o banconotă mai mare şi i-au cerut restul. Proprietara a mers în casă, unde îşi ţinea economiile şi le-a adus suma cerută.

ghir4Alexadrina Duțu, soția martorului:Și ea s-a dus în casă să dea restul, a scos un plic cu bani, l-a trântit pe pat şi a ieşit afară să îi dea restul. Alalaltul a intrat în urma ei şi i-a înşfăcat plicul cu bani, 20 de milioane a zis că a avut.”

Oamenii din sat povestesc că au fost şi alţi bătrâni păcăliţi de aceiaşi indivizi, însă nu au făcut plângere la poliţie de teamă să nu li se întâmple ceva şi mai rău.

ghir7Nicolae Marin, vecinul bătrânei păgubite: „Îmbrăcaţi cu un fel de salopete, până la urmă s-a lăsat persoana înşelată de ei. Să nu îi primească, să îi ceară o legitimaţie, să se convingă de autenticitatea ei.”

ghirLocalnic: „Nu primeşti pe nimeni în casă…E greşeală şi a ei.”

bebPolitiștii au deschis o anchetă şi încearcă să îi găsească pe cei doi suspecţi. Dacă vor fi prinşi şi găsiţi vinovaţi, indivizii riscă până la 3 ani în spatele gratiilor pentru violare de domiciliu şi furt.

 

 

sursa – Ştirile Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial