3 mai 2024
Bate vântul pe site-ul Direcţiei judeţene pentru Cultură Dâmboviţa. Instituţia pare că trimite turiştii la plimbare… dar în alte judeţe

Bate vântul pe site-ul Direcţiei judeţene pentru Cultură Dâmboviţa. Instituţia pare că trimite turiştii la plimbare… dar în alte judeţe

Să zicem că ești pasionat de cultură, monumente istorice sau arheologie, și te interesează să vizitezi județul Dâmbovița.

Cauți pe internet câteva chestii și afli apoi că la nivel județean avem chiar și o Direcție județeană pentru Cultură, care are chiar și un site propriu, https://djcdambovita.ro/ Intri plin de speranță pe site și afli…nimic. Nimica, nimicuța! Zero barat.

Totul e atât de prost gestionat, încât șefii acestei direcții de cultură nici măcar nu s-au obosit a planta câte o chestie, măcar așa, de văzul lumii, și au lăsat în dreptul fiecărei secțiuni câte un citat în latină.

Și asta nu pentru ca sunt mari iubitori de cultură, ci pentru că expresia “lorem ipsum dolor sit amet” este o formulare standard care apare în caseta de redactare pentru a vedea aspectul anumitor fonturi și a vedea cum arată în final o casetă a unui articol publicat pe site.

Are de asemenea rolul de a indica unde anume vine textul pe care tu ar trebui să îl inserezi.

Poate că dacă am fi avut expresia românească “textul tău aici”, cineva s-ar fi sesizat, dar așa, lasă impresia că avem publicate articole în limba latină.

Singurul document util regăsit totuși pe acest site este lista monumentelor istorice din Dâmbovița.

Și pentru că latinii aveau o vorbă “Audiatur et altera pars”, adică “să se asculte și cealaltă parte”, așteptăm cu interes motivația domnilor care conduc frâiele culturii dâmbovițene, și în același timp scuza pentru care acest site este doar de formă.

articol de Liviu Lazăr,

reporter special targovistenews.ro

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial