17 mai 2024
Bărbat din Sri Lanka, depistat ilegal în județul Dâmbovița

Bărbat din Sri Lanka, depistat ilegal în județul Dâmbovița

BĂRBAT DIN SRI LANKA DEPISTAT CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIȚA

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat un bărbat din Sri Lanka, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Pe numele acestuia a fost emisă decizie de returnare prin care este obligat să părăsească ţara în termen de 15 zile.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Dâmboviţa, au desfăşurat la sfârșitul săptămânii trecute (23 septembrie a.c.), o acțiune în cooperare cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița pe linia combaterii şederii ilegale și muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse la punctul de lucru al unei societăți comerciale de pe raza județului a fost depistat un bărbat de 33 de ani, din Sri Lanka, care, deși nu desfășura activități lucrative, nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României. 

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că străinul a intrat legal în România, însă la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre. 

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestuia o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească teritoriul ţării noastre în termen de 15 zile. 

Totodată, persoana în cauză a fost sancționată contravențional, cu avertisment, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare respectiv cele ale O.G. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor.

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial