sâm. oct. 12th, 2024

dabadau“Soluția adoptată prin MASTERPLANUL APĂ/CANALIZARE ”PLANUL DIRECTOR PENTRU SECTORUL DE APĂ ȘI CANAL – JUD. DÂMBOVIȚA” de comun acord între toate autoritățile publice interesate, Compania de Apă și alte instituții publice abilitate a fost alimentarea cu apă din izvoarele și puțurile montane (Gâlma-Rătei) pentru care Consiliul Județean Dâmbovița și Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița au primit fonduri guvernamentale și s-a început execuția aducțiunii până la Pucioasa din anul 2008.
Dan Sprânceană nu vrea să priceapă că aceasta era și este și alternativa legală și cea mai benefică pentru utilizatorii apei potabile din zonă. Finanțarea pentru acest proiect s-a derulat prin Consiliul Județean, Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița (condusă de colegii dlui Țuțuianu și ai Primarului Târgoviștei – dl. Cristi Stan) și prin Consiliul Local Fieni.
Pe teritoriul Orașului Pucioasa noi am realizat aducțiunea ce ne revenea de la Berevoiești la Bazinul de la Bela și de la Mușa. Apa ce ar veni pe această conductă este potabilă direct din munte, vine prin cădere și se evită tratarea și pomparea ei în bazine (adică niște costuri mai mici care ar duce și la scăderea prețului apei potabile pentru consumatori).
Nu știu de ce Ana Constantin, Sprânceană Dan și șefii lui de partid vor să bem apă din Ialomița de la Glodu și Scropoasa Lac, infestată și mai scumpă, că doar nu o să furnizeze apă gratuit firma privată care deține respectiva aducțiune pe care de fapt și de drept noi am agreat-o și susținut-o, având în vedere că este aprobata la nivel guvernamental, județean, local, este proiectată, este finanțată, este realizată în mare parte (mai sunt cca. 3 Km până la Fieni) și trebuia finalizată încă din anul 2014.
Eu promit, susțin și fac ceea ce este legal prevazut în acte juridice, ceea ce este mai bine și eficient pentru locuitorii din Pucioasa sau din alte localități, inclusiv pentru adversarii mei.
Viteza melcului în comparație cu prostia iepurelui este consecvența, munca, performanța. Proiectele noastre la Pucioasa au fost finanțate din „rezervă” și au fost demarate în urma multor alte proiecte din țară, care astăzi nu sunt finalizate într-o mare proporție (vezi inclusiv Consiliul Județean Dâmbovița, Municipiul Târgoviște, Municipiul Ploiești etc.). Sigur, ne-am fi dorit cu toții să le finalizăm mai repede și mai bine, dar nu depinde numai de noi acest lucru, ci în principal, acum, de guvernanți, altfel țara noastră nu ar mai fi în pericol să piardă cca. 10 miliarde de euro pentru aceste situații.
Calitatea apei a fost și este monitorizată de DSP Dâmbovița, de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița, Instituția Prefectului…..
Am fost și încă sunt singurul primar care a luat atitudine consecvent împotriva unor decizii neconforme de către Consiliul Județean Dâmbovița, ADI Salubrizare, ADI Apă sau Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.
E un motiv bun de a nu mă agrea mulți politruci și/sau grupuri de interese. Nu eu am prezentat o altă soluție de alimentare cu apă a orașului, cei de la conducerea județului au venit cu o altă soluție decât cea legală, normală, sănătoasă, de bun simț etc”, a declarat Dănuţ Bădau, primarul oraşului Pucioasa.