26 aprilie 2024
Avertismentul poliţiştilor pentru biciclişti: “Înainte de a schimba direcţia de mers, asigurați-vă temeinic, din toate direcțiile, că nu se apropie niciun autovehicul”

Avertismentul poliţiştilor pentru biciclişti: “Înainte de a schimba direcţia de mers, asigurați-vă temeinic, din toate direcțiile, că nu se apropie niciun autovehicul”

Pentru deplasări sigure, polițiștii le recomandă bicicliștilor:

Echipați-vă corespunzător și respectați regulile de circulație, atât pentru siguranța dumneavoastră cât și a celorlalți participanți la trafic!

Nu vă deplasați cu bicicleta dacă ați consumat băuturi alcoolice! Alcoolul crește semnificativ gradul de victimizare prin accidente de circulație.

Când circulați pe bicicletă, nu traversați strada pe trecerile pentru pietoni!

Înainte de a schimba direcţia de mers, asigurați-vă temeinic, din toate direcțiile, că nu se apropie niciun autovehicul. Chiar dacă aveți prioritate de trecere, fiți siguri că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!

Circulați cât mai aproape de marginea din dreapta drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul.

Totodată, vă reamintim că atunci când drumul este acoperit cu gheață, zăpadă sau polei este interzis să circulați cu bicicleta.

Pentru prevenirea implicării în accidente de circulație, polițiștii le recomandă pietonilor:

Asigurați-vă temeinic înainte de a traversa partea carosabilă și oferiți-le conducătorilor auto timp suficient pentru a opri autovehiculul.

Traversați numai pe trecerile pentru pietoni, prin locurile special amenajate, marcate și semnalizate corespunzător ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor.

Nu traversați în fugă ori prin fața sau prin spatele autovehiculelor oprite!

Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

În condiții de vizibilitate scăzută sau pe timp de noapte, pentru a fi observți cu ușurință, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante! Dacă ați consumat băuturi alcoolice evitați deplasările pe drumurile publice.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial