29 martie 2024

AVERTISMENT! “Vor pleca din Consiliul Judeţean!”

tutuianu„O dezbatere intensă a generat decizia mea de a trimite la cursuri şi de a-i evalua pe cei care lucrează în sectorul de achiziţii publice. La curs au participat 84 de salariaţi din cadrul aparatului de specialitate al CJ Dâmboviţa şi al instituţiilor subordonate, funcţionari publici şi personal contractual, salariaţi cu atribuţii directe sau indirecte în domeniul achiziţiilor publice, persoane cu funcţii de conducere şi de execuţie.

Din cei 84 de salariaţi, 31 au atribuţii directe în domeniul achiziţiilor publice, 53 de salariaţi au funcţii de directori, contabili şefi, manageri de proiecte, jurişti, auditori sau personal tehnic. În data de 31.10.2016, au susţinut examenul 74 de persoane, 10 persoane au absentat cu motivaţii concediu de odihnă şi concediu medical, aceştia urmând să susţină examenul în cursul zilei de 8.11.2016.

Deci, nu scapă nimeni de acest examen, indiferent de cât se agită unii sau nu. La momentul acesta au fost corectate 41 de lucrări, din care 13 pentru avansaţi, adică cei din zona de achiziţii publice şi 28 pentru ceilalţi, notele fiind între 7,65 şi 9,77. La momentul acesta, putem constata din activitatea noastră că atunci când oamenii au frica de sancţiune se apucă de muncă.

Vă mai fac o precizare ca să-l informez pe domnul de la Buzău, săptămâna trecută am emis o dispoziţie, fiindcă am constatat că 16 proceduri de achiziţie publică erau nerezolvate din luna iunie, iulie sau august a anului acesta, un blocaj total la nivelul CJ, şi am stabilit ca cei care în termen de 10 zile nu promovează documentaţiile în sistemul de achiziţii publice sau acele documentaţii care au fost respinse pe motive ce ţin de calitatea lor, sunt necorespunzătoare, vor pleca din Consiliul Judeţean.

Vreau să vă spun că rezultatele sunt excelente în primele trei zile.Ceea ce nu au făcut în ultimele patru luni a fost postat pe SEAP şi mă ţin de cuvânt până la capăt”, a declarat preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu.

„Vă precizez că pe 7.11.2016 am început cursuri şi pentru managerii de proiect şi pe achiziţii publice din nou, prin ADR Sud Muntenia. Sunt cursuri pentru care noi nu plătim nimic, sunt în cadrul programului pe care ADR Sud Muntenia îl are. Sunt cursuri de 3-4 zile care se vor încheia tot cu examen, fiindcă nu mai vreau să girez prin semnătura mea acte administrative, proceduri care nu sunt în regulă. Cele mai multe corecţii pe care le-a luat CJ de-a lungul vremii sunt generate de proasta gestiune a achiziţiilor publice”, a subliniat preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial