lun. dec. 23rd, 2024

spj1„Este important să aducem în atenţie lucrurile pe care le-am făcut în 2016 pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte. Am început reparaţiile capitale la corpul central de la Spitalul TBC Moroeni în valoare, anul acesta, de 1.849.000 lei, contract încheiat în ianuarie 2016 pentru care s-a primit tot la jumătatea anului, după foarte multe insistenţe, fila de buget pentru suma de 1.444.000 lei. Documentaţia tehnică urmează să fie predată Spitalului Judeţean de Urgenţă, după care se va începe execuţia lucrărilor. Valoarea estimată a lucrărilor pe care le avem în program la Spitalul Moroeni este de circa 5 milioane de euro, bani pe care va trebui să-i găsim şi să-i aducem anul acesta, dacă mai putem ceva, dacă nu, în anii 2017 şi 2018.

Staţie de producere oxigen medical în valoare de 3.540.000 lei, banii îi avem în parte, respectiv 2.880.000 lei, procedura în care suntem este cea de licitaţie, se primesc oferte şi sper să finalizăm această achiziţie până la sfârşitul anului. Amplasare lift exterior pe clădirea existentă a Secţiei de Oncologie, valoare 461.000 lei, proiectul tehnic a fost realizat şi achitat, autorizaţia de construcţie este obţinută şi demarăm în perioada următoare procedura de achiziţie legală. Lucrări de renovare a Secţiei Voineşti, tâmplărie PVC, igienizare, gresie, faianţă, instalaţii sanitare instalaţii electrice, înlocuire acoperiş, canalizare exterioară cu legare la sistemul centralizat al localităţii, sunt lucrări nu foarte importante, în valoare de peste 80 milioane lei vechi, lucrări realizate cu personalul administrativ al Spitalului Judeţean, deci la suma investită se adaugă costuri cu forţa de muncă. Lucrări de montare tapet PVC antibacterian la Secţia OG 2, valoare 6.045 lei fără TVA, lucrări finalizate şi recepţionate.

Lucrări de reparaţie a acoperişului la secţia externă Psihiatrie Adulţi Gura Ocniţei în valoare de 20.467,13 lei fără TVA, lucrări finalizate şi recepţionate. Achiziţionare, montaj şi punere în funcţiune a unui grup electrogen de 410 KVA, valoare 106.500 lei fără TVA, lucrare finalizată şi recepţionată, în caz de întrerupere a energiei electrice de la reţea grupul electrogen asigură funcţionarea secţiilor UPU, ORL, Chirurgie, OG1, Neurologie, OG2, Medicală, Nefrologie, Gastroenterologie, Pediatrie şi alte anexe ale pavilionului central.

Lucrări de montare mână curentă le secţiile ORL, Chirurgie, OG1, Neurologie, OG2, Medicală, Nefrologie, Gastroenterologie, Oncologie, Recuperare, Boli Nutriţie, Infecţioase, Geriatrie, în lungime de 1220 de metri liniari, valoare 133.650 lei plus TVA, stadiul lucrărilor 92%. Refacere canal tehnic, circuite de apă caldă, apă rece şi circuit termoficare situat între centrala termică şi Corpul D, valoare 139.272 lei plus TVA, lucrări finalizate şi recepţionate. Extindere, modernizare şi dotare UPU la sediul central, valoarea lucrării este de 21.581.279 lei fără TVA, anul acesta am realizat Studiul de Fezabilitate şi aşteptăm publicarea ghidurilor de finanţare pentru că ne dorim să accesăm fonduri europene. Construcţie laborator de medicină nucleară este, de asemenea, un obiectiv pe care ni l-am propus în urmă cu un an, valoarea estimată a investiţiei este de 1.776.781 lei fără TVA, suntem cu proiectul finalizat, avem obţinută autorizaţia de construcţie, vom încerca din nou un demers către Ministerul Sănătăţii pentru a obţine finanţarea necesară.

De asemenea, avem aparatură şi dispozitive medicale, electrocardiograf, ecograf dopler, aspiratoare chirurgicale, aparat de fizioterapie, electrocauter, BMF, hotă citostatice, maşină de spălat ploşti, aparat de radiologie mobil şi dotări necesare desfăşurării activităţii administrative, respectiv cazan-centrală termică, grup electrocen, server, maşini de curăţat legume şi robot de bucătărie, valoarea estimată fiind de 1.029.106 lei, urmează de asemenea să fie achiziţionate până la sfârşitul anului. O preocupare de bază pentru mine şi conducerea Spitalului a fost şi aceea de a asigura personalul calificat necesar şi vreau să precizez că în anul 2016 am scos la concurs şi am angajat 123 de persoane, respectiv 11 posturi de medici în specializările chirurgie generală, îngrijiri paliative, oftalmologie, dermatologie, psihiatrie, gastroenterologie, orl şi recuperare medicală, 3 posturi de alt personal sanitar superior, 50 de posturi de asistenţi medicali, 18 posturi de registrator medical, 31 de posturi de personal auxiliar, două posturi de personal tesa, 7 posturi de muncitori calificaţi şi un maseur.

Cer tuturor celor care lucrează în Spitalul Judeţean să aibă un aport, dincolo de aceste dotări, respectiv să aibă grijă de bolnavi pentru că, din păcate, avem suficient de multe situaţii în care sunt reclamaţii legate de tratament necorespunzător, chiar malpraxis, dar sunt şi foarte multe reclamaţii legate de comportamentul medicilor, personalului sanitar, infirmiere faţă de bolnavii care sunt internaţi. Programul de modernizare a locaţiilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte va continua…”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.