21 mai 2024

Au furat, a venit vremea să plătească!

catuse1Mandate de executare a pedepsei închisorii, puse în aplicare de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Moreni și de la Postul de Poliție I.L.Caragiale au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii emise pe numele a doi bărbați din localitate.

Tinerii, de 22 și 30 de ani, au fost condamnați de Judecătoria Moreni la executarea unor pedepse privative de libertate pentru o perioadă de 5 ani fiecare, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

Cei în cauză au fost încarcerați în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Mărgineni.

pistol-cu-gazInfracţiuni la regimul armelor şi munițiilor, constatate de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Titu au organizat o acţiune pe raza de competență pentru verificarea respectării prevederilor legale privind armele şi muniţiile.

În cadrul acțiunii, polițiștii au depistat doi bărbați, de 47 și 50 de ani, în timp ce dețineau la domiciliu două pistoale cu gaze, supuse autorizării.

În urma verificărilor efectuate a reieşit că, deşi valabilitatea permiselor de port armă era expirată, aceștia nu au predat pistoalele la un armurier autorizat, în conformitate cu prevederile legale.

Pe numele celor doi, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, iar armele au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, faţă de aceștia s-a dispus şi măsura anulării dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor.

poliPatru persoane sunt cercetate de polițiștii rutieri pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit pentru control, pe DN 72, în localitatea Viișoara, un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, din Cluj.

În urma verificărilor efectuate, a reieşit că autoturismul condus nu era înmatriculat în circulație, potrivit legii.

De asemenea, alți doi conducători auto au fost depistați în timp ce conduceau autoturisme pe raza județului, deși nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, un bărbat de 43 de ani este cercetat de polițiști după ce a fost depistat conducând un autoturism pe raza municipiului Târgoviște, deși avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

ACCIDENT - BUZAUInspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița vă informează:

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au fost sesizați că pe raza localității Finta s-a produs un accident de circulație în urma căruia o persoană a fost rănită.

Polițiștii rutieri s-au deplasat la fața locului, constatând că un bărbat de 53 de ani, în timp ce conducea un moped pe raza localității Finta, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă, rănindu-se ușor.

Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, fără a necesita internarea.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cel în cauză nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul nu era înregistrat în circulație.

De asemenea, a reieșit că mopedul i-a fost încredinţat pentru a fi condus pe drumul public de către proprietar, un tânăr de 19 de ani, care cunoştea faptul că cel în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele celor doi au fost întocmite dosare penale pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier și a infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii recomandă conducătorilor de mopede să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi să poarte întotdeauna cască de protecţie.

De asemenea, este recomandat ca pe durata deplasărilor să se concentreze în permanenţă asupra traficului şi să nu conducă sub influenţa alcoolului.

Este indicat să adapteze în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic, să semnalizeze orice schimbare a direcţiei de mers şi să se asigure temeinic înainte de a începe manevra în sine.

Totodată, se recomandă să fie previzibili şi să nu facă slalom printre autovehicule, schimbând frecvent banda de circulaţie şi să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculele care circulă în faţa lor.

Poliţia rutieră atrage atenţia cetăţenilor că pentru a conduce pe drumurile publice un moped este necesar ca acesta să fie înregistrat în circulaţie și să se deţină permis de conducere categoria AM.

Acţiuni pentru siguranţa traficului rutier

Poliţiştii de la rutieră şi ordine publică au acționat pe raza județului Dâmbovița, pentru prevenirea producerii unor accidente de circulație, în special a celor generate de nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrelor de depășire.

Astfel, poliţiştii au constatat 6 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, au aplicat 273 de sancțiuni contravenționale și au reținut 30 de permise de conducere.

19 conducători auto au fost amendaţi pentru încălcarea regulilor privind efectuarea manevrei de depășire, împotriva lor fiind dispusă şi măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, 21 de sancțiuni au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 21 pentru neportul centurii de siguranță și 212 pentru alte abateri la regimul rutier.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial