19 aprilie 2024
S-a înființat Asociația Părinților pentru ora de religie

S-a înființat Asociația Părinților pentru ora de religie

asocLa Centrul Internațional de Conferințe al Universității Valahia din Târgoviște a avut loc ședința de constituire a Asociației Părinților pentru ora de religie, filiala Dâmbovița, (A.P.O.R.D.), la inițiativa unor părinți, din județul nostru, preocupați de viitorul educațional al copiilor lor. La eveniment, au participat peste 200 de persoane, reprezentând părinți ai copiilor din toate colțurile județului, care doresc să fie membri ai organizației. În cadrul întrunirii au luat cuvântul părinți din diferite localități ale județului nostru care au ținut să-și afirme sprijinul pentru ora de religie, ca materie de studiu absolut necesară unei fomări educaționale integrale, care crează conștiința propriei identități spirituale și naționale, oferind un suport axiologic absolut necesar edificării unei personalități fundamentate pe virtute, bine, adevăr și frumos.
După constituirea legală a filialei, s-a ales consiliul director, format din doamna Adriana Cuciureanu, în calitate de președinte,  doamna Eva Izabela, vicepreședinte, doamna Olteanu Ancuța, secretar, domnul Dumitru Cătălin Constantin, cenzor, doamna Simona Mihai, membru, și domnul Bogdan Hrestic, membru. S-a luat hotărârea de a se coopta în cadrul asociației cât mai mulți părinți care doresc sprijinirea orei de religie, din toate școlile, urmând a se înființa filiale în toate localitățile județului.
În cadrul întrunirii au avut loc dezbateri cu privire la modalitățile concrete de sprijinire a orei de religie, mulți din părinții prezenți dorind să își exprime punctul de vedere și să aprecieze utilitatea și necesitatea orei de religie.
Menționăm că această filială este prima înființată la nivel local, după cea din București, de la nivel național. Prin intermediul ei, părinții propun și susțin necesitatea educaţiei integrale, care presupune, pe lângă latura morală, estetică, tehnologică, şi o componentă religioasă. Asociația administrează siteul www.oradereligie.ro unde toate informațiile legate de acest subiect sunt prezentate pe larg. Precizăm că poate deveni membru în asociație orice părinte ce dorește să susțină prezența educației spirituale în școala românească.
                            Telefon de contact 0737-572-449.

ASOCIAȚIA PĂRINȚILOR PENTRU ORA DE RELIGIE, FILIALA DÂMBOVIȚA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial