mar. oct. 22nd, 2024

Poliţiştii dâmbovițeni acționează permanent, pe raza județului, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a potențialelor fapte care pot pune în pericol siguranța comunității.

La data de 6 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfășurat 10 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri și alcool la volan.

Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient posibilele comportamente infracționale sau antisociale și potențialele fapte care ar putea afecta siguranța comunității.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 211 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 39.230 de lei, iar, ca măsură complementară, aceștia au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 9 permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate, au fost legitimate 333 de persoane și au fost controlate 200 de autovehicule.

Precizăm că polițiștii vor acționa și în acest sfârșit de săptămână, în cadrul acțiunii cunoscută sub denumirea ,,Blocada”, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și asigurarea unui climat de ordine publică.

Exemple: La data de 6 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au oprit pentru control, pe strada Târgoviștei, un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, din Urseiu. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autorizația provizorie de circulație a autoturismului era expirată din cursul lunii aprilie a.c.. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conform prevederilor art. 334 din Codul Penal.

Tot pe parcursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au intervenit la un eveniment rutier. Astfel, polițiștii au constatat că un bărbat de 32 de ani, din Alunișu, în timp ce ar fi condus o mașină autopropulsată (buldoexcavator), pe drumul comunal 43A, din direcția Butimanu – Răcari, ar fi intrat în coliziune cu un autoturism condus de o femeie de 38 de ani, din Răcari. Din verificările efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu ar deține un permis de conducere pentru categoria C, având în vedere că masa totală maximă specificată pe certificatul de înregistrare al vehiculului era de 6.350 de kilograme. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conform prevederilor art. 335 din Codul Penal.