18 mai 2024

ATENȚIE LA DRUM! Cum conducem pe vreme rea

polei-gheataPE VREME REA, CONDUCEȚI PRUDENT, CU ATENȚIE SPORITĂ

Polițiștii le recomandă șoferilor să circule cu atenție sporită și să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere, având în vedere avertizările meteorologilor

Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, o atenționare de COD GALBEN de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, cu ploi însemnate cantitativ, lapoviță și ninsoare la munte și intensificări ale vântului.

Înainte de a pleca la drum, polițiștii vă sfătuiesc să vă asiguraţi că autoturismul funcţionează corespunzător şi să vă informaţi temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor.

În condiții de vizibilitate redusă, utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri.

Atunci când circulaţi în condiţii de vânt puternic, aveţi în vedere că rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă şi evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare ale autovehiculului.

Nu uitați! Atunci când circulaţi pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, aveți obligația de a echipa autovehiculul cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculelor cu masa totală mai mare de 3,5 tone, de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial