6 mai 2024

ATENŢIE! Drumurile sunt acoperite de polei! Cum trebuie să şofaţi pentru a scăpa de pericole

polei-gheataCOMUNICAT DE PRESĂ

Având în vedere posibilitatea apariției poleiului, Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița recomandă șoferilor să circule cu viteză redusă și să adopte o manieră preventivă de condus.

Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, trebuie să circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere că distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare.

În timpul călătoriei, nu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă.

De asemenea, trebuie să manifestați atenție sporită pe toată durata deplasării, în special la ieșirile din tronsoanele împădurite și sate sau la intrările și ieșirile de pe poduri.

Se recomandă evitarea depăşirilor care, în condiţiile unui carosabil acoperit cu polei, se dovedesc extrem de periculoase.

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Alcoolul diminuează considerabil reflexele.

De asemenea, recomandăm pietonilor să evite, pe cât posibil, utilizarea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor și să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiții de siguranță.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial