7 mai 2024
Atenţie, şoferi! Trei zile DE FOC pentru poliţiştii de la Rutieră! Ţinta: Vitezomanii şi beţivii!

Atenţie, şoferi! Trei zile DE FOC pentru poliţiştii de la Rutieră! Ţinta: Vitezomanii şi beţivii!

POLIŢIA RUTIERĂ, ÎN ACŢIUNE PENTRU PREVENIREA ŞI SANCŢIONAREA FAPTELOR DE NERESPECTARE A REGIMULUI DE VITEZĂ

Având ca obiectiv reducerea numărului de accidente rutiere şi combaterea excesului de viteză, poliţiştii rutieri vor acţiona pe drumurile naţionale şi judeţene, utilizând aparatele radar din dotare .

În cadrul Campaniei Naţionale de Prevenire ,,ALEGE VIAŢA” , în perioada 14-16 iunie 2013, poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, în colaborare cu poliţişti din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Ilfov, Prahova şi Argeş vor organiza o acţiune, având o prezenţă activă pe drumurile naţionale şi judeţene, în scopul reducerii numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care depăşesc limita legală de viteză şi sancţionarea promptă a acestora, poliţiştii vor folosi 13 autospeciale dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, acţionând pe D.N. 7, D.N. 72A, D.N 71, D.N 1A.

Acţiunea se derulează conform următorului program:

– 14.06.2013, între orele 15.00-21.00, acţiunea vizează identificarea şi sancţionarea persoanelor care conduc autovehicule fără a respecta regimul legal de viteză,

– 15.06.2013, între orele 16.00 – 00.00, acţiunea vizează identificarea şi sancţionarea persoanelor care conduc autovehicule aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice;

– 16.06.2013, între orele 15.00-21.00, acţiunea vizează identificarea şi sancţionarea persoanelor care care conduc autovehicule fără a respecta regimul legal de viteză;

Poliţia rutieră vă informează :

De la începutul anului, pe raza judeţului au fost înregistrate un număr de 42 de accidente rutiere ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză, din care 15 accidente grave, soldate cu decesul a 3 persoane, 17 persoane rănite grav şi 8 persoane rănite uşor şi 27 de accidente uşoare, soldate cu rănirea uşoară a 49 de persoane.

Pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere având drept cauză nerespectarea regimului legal de viteză, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto :

-să respecte viteza maximă legal admisă pe sectorul de drum pe care circulă;

– să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo şi de trafic;

-să verifice înainte de a pleca la drum starea tehnică a autovehiculului;

-să efectueze cu atenţie manevra de depăşire, deoarece aceasta reprezintă o cauză de producere a accidentelor rutiere;

-să nu utilizeze telefonul mobil în timpul deplasării, dacă acesta nu este prevăzut cu dispozitivul “ mâini libere”;

-să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice sau dacă sunt obosiţi ;

-să evite orice altă preocupare care le-ar putea distrage atenţia în timpul deplasării;

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial